Znana najboljša postava: Kje so Slovenci?

Odbojka 25. Sep 202319:47 0 komentarjev
Foto: volleyballworld

Evropska odbojkarska zveza (CEV) je dober teden po koncu EuroVolleyja 2023 objavila idealno postavo turnirja, ki je nastala zgolj in samo na podlagi glasov ljubiteljev odbojke. Prednost so tako imeli člani držav z večjim številom prebivalstva, zato ne čudi, da se je med sedmerico "najboljših" znašel tudi Turek, medtem ko Slovencev ni.

Med idealno sedmerico prvenstvo je kar pet članov evropskih prvakov Poljakov. In sicer najkoristnejši igralec turnirja, sprejemalec Wilfredo Leon, koretor Lukasz Kaczmarek, bloker Norbert Huber, podajalec Marcin Janusz ter prosti igralec Pawel Zatorski.

Preostala člana idealne postave pa sta še turški bloker Bedirhan Bülbül ter italijanski sprejemalec Daniele Lavia.

Evropski podprvaki so tako dobili vsaj enega moža v zvezdniško postavo evropskega prvenstva, medtem ko je slovenska reprezentanca, ki je osvojila bron, ostala brez. Enako velja tudi za četrtouvrščeno Francijo. Pred dvema letoma je mesto med najboljšimi kot edini zasedel slovenski organizator igre Gregor Ropret.

Na EuroVolleyju 2023 je bila najboljša Poljska, ki je bila v finalu v Rimu boljša od branilke naslova Italije, Slovenci pa so v bitki bron po trilerju in petih nizih strli Francijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!