Slovenke v Luksemburgu brez izgubljenega niza

Odbojka 30. Maj 202116:22 > 01. Jun 2021 11:15
Foto: CEV

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v evropski srebrni ligi prišla še do tretje zmage. Po Avstriji in Luksemburgu so Slovenke s 3:0 8(14, 15, 11) v nizih premagale še Izrael. Slovenke čaka še domač turnir v Ljudskem vrtu, nato pa še zaključni turnir, kamor so Slovenke kot gostiteljice že uvrščene.

Izjave po tekmi z Izraelom:

Naja Boisa, reprezentantka Slovenije:
“Zmagale smo 3:0 proti Izraelu. Skozi celotno tekmo smo držale dobro vzdušje, delale malo napak. To je prispevalo h končnemu rezultati. Prikazale smo dobro tekmo. Vesele smo, da smo priložnost dobile vse v ekipi. Zdaj nas čaka še drugi del in turnir zaključne četverice. Vabljeni.”

Tina Bračko, reprezentantka Slovenije:
“Turnir smo igrale dobro, čeprav smo imele malo nesreče, da smo imele takoj najtežje nasprotnice. Zelo dobro smo se izkazale in dobile vse nize. Priložnost smo dobile vse igralke. Vse smo se izkazale. To je dobra popotnica za naprej.”

Gregor Rozman, selektor Slovenije:
“Celoten turnir smo odigrali na kar zavidljivem nivoju. Ne glede na to, kdo je bil nasportnik, Izrael in Luksemburg nista bila konkurenčna, je bilo treba stopiti na igrišče in pokazati dobro igro. Vesel sem, da smo se držali dogovorov. Da smo prikazali igro z malim številom napak in se je pokazalo, da lahko v vsakem trenutku računam na 13 vseh igralk.”

Srebrna liga, skupina A:

Petek, 28. maj:
Luksemburg : Slovenija 0:3 (-14, -13, -16)

Sobota, 30. maj:
Slovenija : Izrael 3:0 (14, 15, 11)

Lestvica:

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Reprezentanca Slovenije:

Podajalki: Eva Pogačar (OK Kamnik), Lina Winkler (OK Nova KBM Branik)

Sprejemalke: Eva Zatković (OK Kamnik), Lorena Lorber Fijok (OK Nova KBM Branik), Naja Boisa (OK Kamnik), Žana Zdovc Sporer (DPD Legionovia Legionowo, POL)

Srednje blokerke: Mirta Velikonja Grbac (OK Nova KBM Branik), Brina Bračko (OK Nova KBM Branik), Sara Đukić (OK Gorica)

Korektorki: Darja Eržen (SC Potsdam, GER), Nika Markovič (SIP Šempeter)

Prosti igralki: Leja Janežič (OK Kamnik), Anja Mazej (SIP Šempeter)