Francozi zmagovalci lige narodov

Odbojka 24. Jul 202223:31 > 23:32 0 komentarjev
Foto: guliverimage

Odbojkarji Francije, olimpijski prvaki, so v svojo zbirko uspehov dodali še enega. Prvič so postali zmagovalci lige narodov, potem ko so v finalu zaključnega turnirja v Bologni s 3:2 (16, 19, -15, -21, 10) premagali Američane.

Francozi, izbranci nekdanjega selektorja slovenske reprezentance Andree Gianija, so se nekoliko poigrali z živci svojih navijačev. Potem ko so brez večjih težav dobili prva dva niza, so v nadaljevanju popustili in dovolili, da Američani izenačijo in da tekmo odloči “tie break”.

A v njem so reči vendarle postavili na svoje mesto in potrdili trditve nekaterih, da so trenutno najboljša ekipa na svetu. Tudi v finalu so se tako kot na predhodnih tekmah odlično servirali, v tem elementu se je izkazal predvsem Antoine Brizard, ki je dosegel tudi tri ase. Najučinkovitejši igralec tekme je bil francoski zvezdnik Earvin Ngapeth, dosegel je 22 točk, 17 jih je dodal Jean Patry. Pri Američanih, ki so dosegli le en as, je 20 točk dosegel Aaron Russell.

V lanski izvedbi tekmovanja so Francozi v boju za tretje mesto premagali Slovenijo, letos pa je mali finale pripadlo svetovnim prvakom, Poljakom, ki so s 3:0 (16, 23, 20) ugnali evropske prvake, Italijane.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!