Giuliani nezadovoljen z začetkom priprav, zdaj je že drugače

Odbojka 10. Avg 202111:51 0 komentarjev
OZS/Twitter

Slovensko odbojkarsko reprezentanco, ki bo septembra nastopila na evropskem prvenstvu na Češkem, po uvodnih tednih priprav v Kranjski Gori in Ljubljani ta konec tedna čakajo prve tekme.

Za slovenskimi odbojkarji je prvi del priprav, ki so jih že tradicionalno opravili v Kranjski Gori. Z njihovim potekom je zadovoljen slovenski selektor Alberto Giuliani, ki je po včerajšnjem prvem treningu v Ljubljani povedal, da vse poteka po načrtih.

“Z doslej opravljenim delom sem zelo zadovoljen. Nisem bil sicer zadovoljen s samim začetkom, saj smo se zbrali po mesecu popolnega počitka, kar se nam je preveč poznalo, tako da smo izgubili par dni priprav. A zdaj smo to že nadoknadili in vse skupaj poteka v skladu z mojim načrtom dela. Cilj prvih tednov priprav je bil, da igralce dobro telesno pripravimo, posvetili pa smo se tudi individualni tehniki in to nam je uspelo.”

Alberto Giuliani
Foto: Aleš Oblak

Slovenska vrsta bo že v četrtek odpotovala v Osijek in tam odigrala tri pripravljalne tekme s Hrvaško, ki jo bomo lahko šele četrtič spremljali na evropskem prvenstvu.

“Pred nami je zelo pomemben del priprav, saj se bomo odslej osredotočali predvsem na našo igro. Čakajo nas tudi prve tekme, najprej na Hrvaškem, potem še v Ukrajini. Skoznje bomo skušali dvigniti našo formo in jo stopnjevati do te ravni, da bomo na evropsko prvenstvo prišli dobro pripravljeni,” je še dodal italijanski trener.

Pred odhodom na Češko še močan pripravljalni turnir

Kot so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije, ima Giuliani na pripravah v Ljubljani na voljo štirinajst odbojkarjev, ki bodo 1. septembra odpotovali v Ostravo, kjer bo potekalo tekmovanje v okviru skupine B letošnjega evropskega prvenstva.

Slovenska odbojkarska reprezentanca
Foto: Aleš Oblak

To so sprejemalci Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Žiga Štern in Rok Možič, srednji blokerji Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Sašo Štalekar in Matic Videčnik, korektorja Tonček Štern in Alen Šket, prosta igralca Jani Kovačič in Jan Klobučar ter podajalca Dejan Vinčić in Gregor Ropret, medtem ko se je tretji reprezentančni podajalec, Gregor Pernuš, že priključil svojemu klubu, ACH Volleyju Ljubljana in bo selektorju na voljo po potrebi.

Pred odhodom na Češko našo izbrano vrsto med 20. in 22. avgustom čaka še nastop na močnem pripravljalnem turnirju v Ukrajini, na katerem se bodo pomerili z Bolgarijo, Srbijo in Ukrajino.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!