Hrvat ima po trojni kroni trenutno v mislih le ribolov

Odbojka 25. Apr 202222:00 0 komentarjev
Mladen Kašić je ACH Volley popeljal tja, kamor sodi. Ljubljančane je popeljal na treh lovorik in v Tivoli vrnil ligo prvakov.

ACH Volleyju se je po slabi lanski sezoni v tej odvalil kamen od srca. Vse je šlo kot po maslu, odličen pa je bil tudi zaključek, saj so Ljubljančani že po treh tekmah finalne serije porazili Calcit Volley in se razveselili 18. naslova slovenskih prvakov. Veliko zaslug za izjemno sezono ima zagotovo tudi trener Mladen Kašić, ki je pred sezono na klopi zamenjal Matija Pleška.

“Prvi mesec sezone je bil izredno zahteven. Zmagovali smo, a nismo igrali, kot smo pričakovali, a ekipa je bila tako močna, da bi bilo, če nam ne bi uspelo osvojiti lige MEVZA, pokala in državnega naslova, veliko razočaranje. Ko smo dobili 10, 15 tekem zapovrstjo, smo začeli verjeti, da lahko naredimo nekaj lepega in na koncu nam je pred krasnimi navijači v Tivoliju tudi uspelo. Vesel sem, da sta izgubljeni lovoriki, ki jih je ACH Volley lani izgubil, spet v naših rokah,” je po trojni kroni v sezoni 2021/22 povedal hrvaški strokovnjak na klopi Ljubljančanov Mladen Kašić.

Ljubljančani so tudi trpeli

V finalu državnega prvenstva so se za krono udarili s Calcit Volleyjem, ki je na prvi in na drugi tekmi pokazal, da bi lahko bilo vse skupaj precej bolj napeto in zanimivo.

“Na prvi tekmi je Kamnik tretji niz odigral fantastično, imeli smo tudi malce sreče, da smo ga dobili. V Kamniku smo pričakovali, da bodo naredili vse, da izenačijo serijo. Vodili so že z 2:0, v tretjem nizu je bilo 20:20, skratka bili so blizu zmage, a na koncu nam je uspelo obrniti in si na stežaj odprli vrata do lovorike. Calcit je na drugi tekmi porabil ogromno moči, mi smo bili bolj sveži. Sicer nismo blesteli, a to zdaj nima nobene veze, prvaki smo in to šteje,” se je smejalo Kašiću.

Veliko slavje v Tivoliju:

Če si tekme ne bi sledile druga za drugo …

ACH Volley je v tej sezoni odigral kar 56 tekem, dobil jih je 55, izgubil je le eno tekmo. V Tivoliju so izgubili na prvi tekmi pokala Challenge proti Narbonneju, kar je na koncu odločilo, da se Ljubljančani niso uvrstili v finale. V Franciji je bil zanje usoden zlati niz.

“Če bi mi kdo pred sezono rekel, da bomo igrali v polfinalu, bi sprejel, šlo bi za odličen rezultat, zdaj ko gledam nazaj, pa bi se dalo narediti več, a takrat smo bili v napornem ritmu. V tistem tednu pred tekmo smo odigrali pet tekem in še finale lige MEVZA. Po osvojitvi lovorike se je ekipa podzavestno malce opusti, napetost v ekipi je popustila. Tukaj smo se malce ušteli, a nimamo kaj, s sezono moram biti zelo zadovoljni,” je o zamujeni priložnosti v evropskem tekmovanju spregovoril Kašić.

Pri ACH Volleyju bodo zagotovo naredili vse, da zdržijo Hrvata na svoji klopi.

Kaj se bo zgodilo? Vzel si bo 20 dni počitka

ACH Volley je še pred koncem prvenstva kadroval za prihodnjo sezono. Večina fantov ostaja, klub je podaljšal s korektorjem Nikolo Gjorgievim in srbskim blokerjem Nemanjo Mašulovićem. Pogodbo imata tudi nosilca Alen Šket in Jani Kovačič, … medtem ko se še ne ve, kaj se bo zgodilo s hrvaškim strokovnjakom, ki je preporodil Ljubljančane in poskrbel, da so oranžni zmaji v tej sezoni spet bruhali ogenj. Bo ostal ali ne?

“Tako vam bom povedal. V torek se vračam v Nico, kjer bom naslednjih dneh lovil ribe, nato pa bomo videli, kaj se bo zgodilo. Nič ne bom govoril, saj se res ne ve. Pred mano je 20 dni počitka, to bo čas, ko bom dal odbojko na stran, nato pa bomo videli, kaj bo,” je svoj trenerski status pri ACH Volley komentiral 62-letni strokovnjak, ki je bil svoj čas odličen odbojkar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!