Dobila potrditev, da se je pravilno odločila (VIDEO)

Odbojka 13. Mar 202314:04
Iza Mlakar
Foto: Jure Banfi

Mlada upokojenka Iza Mlakar je decembra napovedala, da se vrača na odbojkarska igrišča. Vrnila se je k ekipi, ki jo ima najraje, Novi KBM Branik, in jo minuli konec tedna popeljala do nove lovorike.

Iza Mlakar je pred tremi leti pri zgolj 24 letih napovedala, da ima odbojke dovolj in da je čas za druge izzive. Priznala je, da svoje odločitve ne obžaluje, a po tisti “usodni” kavi z Moniko Potokar in obiskih prvih treningov pri Novi KBM Branik je hitro videla, da odbojko pogreša mnogo bolj, kot se ji je zdelo.

Njena želja ob vrnitvi na odbojkarska igrišča je bila sprva le ta, da bi ekipi pomagala po najboljših močeh, a hitro se je videlo, da je Nova KBM Branik po njenem prihodu postala povsem druge ekipa.

Mariborčanka je hitro postala gonilna sila ekipe ter resna grožnja Kamniku, ki je bil pred sezono absolutni favorit za vse domače lovorike. Calcit je na začetku sezone še imel prednost, v zadnjem času pa se zdi, da so bankirke tiste, ki so prevzele pobudo, vse skupaj pa so neverjetni tekmi na superfinalu v Velenju tudi potrdile.

Vrhunci s pokalne tekme med Novo KBM in Calcitom:

Pričakovale so težko tekmo, pohvale za Saro Hutinski

“Kamnik ima tako dobro ekipo, da nikakor nismo pričakovale, da ga lahko premagamo s 3:0, vedele smo, da ima tako močne posameznice, da se lahko tekma tudi obrne. Naš strah je bil upravičen, a na koncu smo bile me tiste, ki smo bile nekoliko srečnejše,” je po sobotnem zmagoslavju bankirk, ki so se razveselile že 19. pokalne lovorike, povedala 27-letna korektorica.

Nova KBM Branik
Foto: Iza Mlakar/Facebook

V prvih dveh nizih je bila Korošica neustavljiva, zaključila je vse, kar ji je poslala odlična podajalka Eva Pogačar, proti koncu tekme pa jo je začelo vidno pobirati. Hujša oblika bronhitisa, ki jo je spremljala v zadnjih tednih, je pustila posledice, a vseeno je bila na koncu z 22 točkami najučinkovitejša igralka bankirk. “Moram pohvaliti svojo nekdanjo soigralko Saro Hutinski, ki je odlično odigrala v bloku. Nisem več vedela, kam napadati. Kamničanke so odigrale super tekmo, tudi one bi lahko zmagale, a z nekaj kančkov sreče smo bile me tiste, ki smo prišle do lovorike,” se je smejalo povratnici na igrišča.

Ponosna na ekipo

Še leto dni nazaj si ni mislila, da bo še kdaj resneje igrala odbojko, zdaj pa nekoliko starejša in zrelejša spet neizmerno uživa s športu, ki nikoli ni zares zapustil njenega srca.

“Igralke so hitro postale kot moja družina. Ponosna sem na ekipo, da nam je skupaj uspelo priti do lovorike. Do lovorike, ki je že nekaj časa ni bilo. Ponosna sem na dekleta, ki so to lovorike uspele prvič. Malce se bomo poveselile, v ponedeljek pa bomo spet zavihale rokave,” je dodala Iza, ki je svojo bogati zbirki dodala še 12. lovoriko. K petim naslovom državnih prvakinj je dodala še petega pokalne. Dvakrat se je z bankirkami veselila tudi v ligi MEVZA.

Nova KBM Branik
Foto: OZS

Mariborčanke so se po pokalni kroni že obrnile proti ostalim ciljem sezone. Po preobratu so že pred finalom pokala v Kamniku zavihtele v finale Lige MEVZA, po do zdaj videnem pa so trenutno morda glavne favoritinje tudi za državni naslov.

V lov za trojno krono

“Trojne krone še nimam, zato je to moj tihi cilj. Vse bomo naredile, da se pokažemo v najboljši luči. S tako ekipo, ki jo imam ob sebi, ki napreduje iz dneva v dan, sem prepričana, da ne bomo razočarale. Niti malo mi ni žal, da sem spet oblekla bojno odbojkarsko opremo. Vem, da še nisem na nivoju, ki sem ga sposobna, a če imaš ob sebi take soigralke, ki lahko pomagajo v vsakem trenutku, je mnogo lažje. Neizmerno uživam,” je še povedala Mlakar.

Mariborčanke po petih zaporednih tekmah proti Calcitu v petek čaka nov obračun za lovoriko. V Kamniku se bodo na zaključnem turnirju Lige MEVZA za naslov pomerile z madžarsko ekipo Bekescaba, ki je v polfinalu po zlatem nizu izločila zagrebško Mladost.

Komentari

Vaš komentar