“Izgledalo je, kot da smo na igrišče prišli iz postelje”

Odbojka 25. Jun 202215:43
Foto: volleyballworld

Za slovensko izbrano vrsto je še četrti poraz na sedmih tekmah v letošnji izvedbi Lige narodov. Čeprav izbranci selektorja Marka Lebedewa proti aktualnim evropskim prvakom niso imeli pravih možnosti za slavje, pa v izbrani vrsti ni bilo čutiti pretiranega razočaranja.

Še najbolj kritičen je bil po prepričljivem porazu z 0:3 (19:25, 16:25, 21:25) prav Avstralec, ki Slovenijo vodi na prvem velikem tekmovanju. Nezadovoljen je bil predvsem s pristopom svojih varovancev.

“Jutri moramo na tekmo priti s povsem drugačnim odnosom. Danes je bilo zelo slabo že vse od samega začetka, izgledalo je, kot da smo na igrišče prišli direktno iz postelje. Od začetka do konca nismo bili pripravljeni. Italija je igrala normalno, tako kot smo od njenih igralcih tudi pričakovali. A enostavno nismo bili pripravljeni na igro,” je dejal Mark Lebedew.

Preveč lahkih žog

Nekoliko manj kritična, predvsem pa s pogledom usmerjenim v naslednje izzive, sta pred objektiv Odbojkarske zveze Slovenije stopila Rok Možič in Jan Klobučar.

“Najprej čestitke Italijanom za zmago, igrali so vrhunsko. Z naše strani žal slaba predstava, veliko je bilo lahkih žog, ki jih nismo pobrali in veliko konfliktov, ko se nismo dogovorili, kdo bo šel ponjo. Glave gor, nimamo kaj. Jutri je nova zelo pomembna tekma, tole pa bomo morali čimprej pozabiti. Jutri nam ne bo lahko, Japonci igrajo zelo dobro, s 3:2 so premagali tudi Italijane. Dali bomo vse od sebe,” je dejal eden glavnih zvezdnikov slovenske vrste Možič, ki je bil z 11 točkami najučinkovitejši igralec pri Sloveniji.

Kljub spremembam bi morali biti boljši

“Za nami je zelo težka tekma, Italijani so nam dali lekcijo odbojke. Dobri trenutki so bili zelo redki, preveč lahkih žog nam je padlo na tla. Tekmeci nam niso dali dihati niti za trenutek, vedno, ko smo se približali, so dosegli točko ali dve in spet pobegnili. Ves čas smo jih lovili in proti njim je tako zelo težko igrati. Čeprav smo malce zamenjali postavo, bi morali nekatere stvari delati boljše. Jutri je nova tekma, z Japonci, gremo na zmago,” pa je dejal Klobučar.

Slovenci imajo zdaj manj kot 24 ur časa, da zberejo misli, saj jih že jutri ob 9. uri po slovenskem času čaka tekma z Japonsko. To bo zadnji obračun na turnirju na Filipinih, tretji in zadnji pred zaključnim pa sledi od 6. julija dalje na Poljskem.

Komentari

Vaš komentar