Izjemni Rok Možič po dolgem času spet nasmejan (VIDEO)

Odbojka 23. Jan 20239:59 2 komentarja
Foto: Verona Volley/Sara Benvenuti

Verona je po petih zaporednih porazih ponovno okusili slast zmage. Pred domačimi gledalci so po teh nizih ugnala Milano, z vrhunsko predstavo pa se je proslavil tudi Rok Možič.

Slovenski reprezentant, ki je pred dnevi dopolnil 21 let, na Filipih so poskrbeli tudi za nepozabno čestitko, v zadnjem času ni bil dobre volje. Verona je padla v črno luknjo, nanizala je pet zaporednih porazov, štiri v ligi, izpadli so tudi iz pokala, nekaj več razloga za veselje pa je imel Mariborčan po tekmi z Milanom, ki je še drugič v sezoni padel s 3:0 v nizih.

Rok Možič je dosegel 13 točk. V napadu jih je dosegel 12, eno pa je dodal še z vrhunskim blokom. V napadu je imel 55-odstotek, veliko bolje kot na zadnjih tekmah pa je pri Veroni funkcioniral tudi sprejem.

Naredili so le pet napak, Možič le eno, kar le potrdi, da je bil za slovenskim odbojkarjem odličen večer.

Vrhunci Roka Možiča proti Milanu:

Upajo, da se bo zdaj krivulja obrnila navzgor

“Potrebovali smo ta rezultat. Šli smo skozi težko obdobje, ki sicer še ni za nami. Imamo še veliko prostora za napredek, tekma proti Milanu je le dokaz za to. Danes je zmagalo srce in karakter. Poraz proti Tarantu nas je psihološko strl, zato upam, da nas bo ta zmaga dvignila,” je po prekinitvi črne serije za klubsko stran povedal pomočnik trenerja Radostina Stojčeva Dario Simoni.

Verona ima po 16. krogih osem zmag in osem porazov, naslednji tekmec pa bo v nedeljo velika Lube Civitanova, ki v zadnjem času trpi in ima rezultatsko krizo. Verona bo zagotovo naredila vse, da ji primaže še četrti zaporedni poraz.

Verona – Milano 3:0 (25-23; 27-25; 25-21)

Verona: Spirit 1, Sapožkov 16, Možič 13, Keita 15, Courtesy 7, Grozdanov 6, Gaggini (L), Raphael, Jensen, Perrin, Magalini, Mosca, Zanotti, Bonisoli (L). Herd Radostin Stoytchev

Milano: Porro 1, Patry 15, Ishikawa 11, Mergarejo 8, Vitelli 7, Loser 4, Pesaresi (L), Bonacchi, Ebadipour 4, Lawrence, Piano, Fusaro, Colombo (L). Coach Roberto Piazza

Odstotek napada: Verona 61%, Milano 48%
Bloki: Verona 12, Milano 4
Asi: Verona 1, Milano 5

Lestvica italijanske lige:

Standings provided by Sofascore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje