Jan Kozamernik: Moja zgodba tukaj se končuje

Odbojka 11. Maj 202115:24 > 16:26
Jan Kozamernik po letu 2017 zapušča Italijo. Foto: CEV

Slovenski reprezentant Jan Kozamernik je potrdil novico, da se po treh izjemno uspešnih sezonah poslavlja od Milana. "Moja prelepa triletna zgodba v Milanu se končuje. To obdobje bodo za vedno ostalo v mojem srcu," je v svoje poslovilnem zapisu na Instagramu zapisal 26-letni bloker.

“V Milano sem prišel kot mladenič in so na začetku soočal z mnogimi izzivi, a bil sem tudi željan učenja in vsak dan sem od sebe dal vse, kar sem imel. Vsakodnevni izzivi, s katerimi smo se soočali, so mi pomagali, da sem bolje spoznal svoje soigralce in v teh letih smo postali prijatelji, za kar sem jim večno hvaležen.”

Jan Kozamernik v dresu slovenske reprezentance (Aleš Oblak/Matic Eržen)

“Skupaj smo zrasli, vsako leto smo bili boljši, na koncu pa postavili češnjo na vrh torte in spisali zgodovino. Uspelo nam je osvojiti prvo evropsko lovoriko v zgodovini kluba,” je še dodal, za konec pa se je še zahvalil vsakemu posebej v klubu, ki so poskrbeli, da je bilo njegovo življenje v Milanu res nekaj posebnega.

Prvič na Poljskem

Kje bo nadaljeval kariero, ni zapisal, a večje skrivnosti ni. Kozamernik odhaja na Poljsko, kjer se bo pri ekipi Assseco Resovia iz Rzeszowa, kjer že službujeta njegov reprezentančni kolega Klemen Čebulj in selektor Alberto Giuliani.

Kozamernik je do zdaj v svoji karieri za Črnuče, ACH Volley, Trentino in Milano, kjer je, kot rečeno, preživel uspešne tri sezone. V zadnji so s soigralci osvojili evropski pokal Challenge.

Komentari

Vaš komentar