Je italijanska liga res najmočnejša? Poljaki vladajo Evropi

Liga prvakov 7. Apr 202320:43 1 komentar
Zaksa
Foto: CEV

Moški superfinale lige prvakov bo povsem poljsko obarvan. Za najbolj prestižno evropsko krono se bosta udarila branilka naslova Zaksa in Jastrzebski.

Čeprav pogovorno radi rečemo, da je italijanska liga tista, ki ji ni para, da močnejše ni, pogled na finalni par lige prvakov govori o tem, da se trenutno najboljša klubska odbojka igra na Poljskem.

Če tukaj dodamo še Rzeszow, vodilno ekipo rednega dela poljske Pluslige, kjer igrata pomembno vlogo tudi Slovenca Klemen Čebulj in Jan Kozamernik, to tezo le potrdi.

Zaksa, ki je izredno slabo vstopila v sezono, je v polfinalu poteptala zvezdniško Perugio, ki je bila v očeh mnogih prvi favorit na vseh frontah.

Jastrzebski
foto: CEV

Poljski prvaki so že v Perugii zmagali s 3:0, doma pa so napredovanje potrdili z osvojenima nizoma. Ko je bilo jasno, da je Zaksa že v finalu, sta trenerja premešala postavi. Priložnost za igro je pri Perugii dobil tudi Gregor Ropret, ki je italijansko ekipo popeljal do častnega niza, tekma pa se je na koncu končala s 3:1 v prid Zakse.

Nekaj več dela je v drugem polfinalu imel Jastrzenski. Turški Halkbank je na drugi tekmi povedel z 2:1 v nizih. V četrtem pa je bilo vsega konec. Poljaki so ga dobili s 25:16 in z dvema osvojenima nizoma potrdili napredovanje. Gostje iz Ankare so na koncu zmagali s 3:2 v nizih, kar je bilo premalo za napredovanje v superfinale.

Finale bo na sporedu 20. maja.

Liga prvakov, polfinale (povratni tekmi):

Perugia – Zaksa 1:3 /1:3/
Jastrzebski – Halkbank 2:3 /3:1/

// izid prve tekme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje