Poljaki kažejo zobe, Perugia v težavah

Grupa Azoty ZAKSA Kedzierzyn-Kozle - Sir Sicoma Monini Perugia
Foto: CEV

Po prvih polfinalnih tekmah lige prvakov kaže na poljski finale. Jastrzebski je že v Ankari premagal Halkbank (3:1), branilka naslova ZAKSA pa je doma prav tako s 3:1 v nizih strla prve favorite Perugio.

Čeprav velikokrat omenjamo, da je najmočnejša liga na svetu italijanska, po prvih polfinalnih tekmah lige prvakov kaže na poljski finale. Jastrzebski je v Ankari s 3:1 v nizih strla Halkbank, ki je v četrtfinalu strl italijansko Lube Civitanovo.

Pri poljski zasedbi sta z 18 točkami blestela Stephen Boyer in Tomasz Fornal, pri Turkih pa je bil najboljši Thomas Jaeschke (18), manj od pričakovanj pa je prispeval prvi zvezdnik ekipe Nimir Abdel Aziz (11).

Čeprav je bila Perugia pred tekmo velik favorit, je branilka naslova ZAKSA doma pokazala, da krone ne misli predati. Proti italijanskim zvezdnikom je izgubila le drugi niz in prepričljivo zmagala. Svojo vrednost je potrdil muhasti Bartozs Bednorz, ki je dosegel kar 23 točk, Lukasz Keczmarek jih je dodal 14. Pri Perugii je bil s 17 točkami najboljši Wilfredo Leon, Jesus Herrera, ki je vstopil s klopi, pa jih je dodal 14.

Gregor Ropret je večino tekme spremljal s klopi, le enkrat je prišel na začetni udarec.

Povratni tekmi bosta na sporedu, 5. in 6. aprila.