Kaj se dogaja na relaciji odbojkarska zveza – Giuliani?

Odbojka 25. Nov 202116:00 1 komentar
Alberto Giuliani je pred v začetku tega tedna izgubil službo pri poljski ekipi Asseco Resovie. Foto: CEV

Dobra dva meseca po sijajnem evropskem prvenstvu, s katerega se je slovenska moška odbojkarska vrsta vrnila s tretjim odličjem srebrnega leska, še vedno ni jasno, kdo bo na klopi evropskih podprvakov sedel prihodnje leto.

V tednih, ko se v javnosti ugiba, ali bo po zaključku neuspešnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo Matjaž Kek nadaljeval z vodenjem nogometne reprezentance, že vse od sredine septembra sameva tudi mesto selektorja odbojkarske vrste. Od leta 2019 jo nadvse uspešno vodil Alberto Giuliani, ki jo popeljal do dveh naslovov evropskega podprvaka.

Italijanskemu strokovnjaku se je pogodba iztekla po končanem šampionatu, z objavo na instagramu, v kateri se je zahvalil igralcem, strokovnemu vodstvu, odgovornim na Odbojkarski zvezi Slovenije in navijačem, pa  je zasejal seme dvoma o svoji prihodnosti na klopi Slovenije.

Govorice, da bi jo utegnil zapustiti, je še okrepilo poročanje poljskih medijev. Ti so pisali, da je Giuliani poleg Srba Nikole Grbića eden od glavnih kandidatov za selektorski položaj Poljske, ki se je po štirih letih razšla z Belgijcem Vitalom Heynenom, a je 56-letnik navedbe v začetku tega meseca ovrgel.

Rok za oddajo kandidature za zelo privlačno delovno mesto se je sicer iztekel minulo soboto.

Foto: CEV

Nič ne gre preko noči

“Težko povem, kdaj bo znanega kaj več. Ali izpademo skrivnosti ali ne, zaenkrat nimamo še nobene odločitve, kako bo,” je na naše poizvedovanje, kaj se dogaja na relaciji odbojkarska zveza – Alberto Giuliani, odgovoril generalni sekretar zveze Gregor Humerca.

Kot je poudaril, je interes za podaljšanje sodelovanja obojestranski, vendar “morajo biti določene stvari z obeh strani zagotovljene, zato nismo sprejeli še nobene odločitve”. Da bi pri sklenitvi novega dogovora prihajalo do razhajanj, Humerca zanika.

Aleš Oblak

“Bog ne daj, da bi se kaj zatikalo. To so stvari, ki rabijo čas. Nič ne gre preko noči in na silo. Ne nazadnje je treba vedeti tudi, kakšen je program za konec leta in kakšne so njegove klubske obveznosti. To so glavne stvari, ki jih je treba razčistiti,” je dejal, in zagotovil, da so z Giulianijem vseskozi v kontaktu.

Tako zvezi kot Giulianiju, ki v letošnji sezoni vodi poljskega prvoligaša Asseco Resovia, se s sprejemanjem odločitve sicer ne mudi, saj se reprezentančna sezona prične komaj maja prihodnje leto. “Zaenkrat nismo postavljali nobenih rokov. Ko bo nekaj stvari razjasnjenih, se bomo na podlagi tega odločali,” je pripomnil Humerca.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje