Bo Giuliani ostal na slovenski klopi?

Odbojka 20. Sep. 202115:41
Delite:
Alberto Giuliani. Foto: Guliverimage

Slovenska odbojkarska reprezentanca je še tretjič na zadnjih štirih evropskih prvenstvih osvojila srebrno kolajno. Do zadnjih dveh - pred dvema letoma v Parizu in včeraj v Katovicah - jo je popeljal Alberto Giuliani, ki pa se mu je pogodba s koncem EuroVolleyja iztekla.

Tri srebrne kolajne na štirih evropskih prvenstvih so dosežek, s katerimi se težko pohvalijo tudi največje odbojkarske velesile. Mednje, glede na zadnje uspehe, spada tudi Slovenija, na poti do teh pa je imel veliko zaslug selektor Alberto Giuliani.

Ta je slovenske odbojkarje namreč popeljal do zadnjih dveh kolajn, zdaj pa se mu je pogodba z Odbojkarsko zvezo Slovenije (OZS) iztekla. Italijanski strokovnjak, ki je lani vzporedno z našimi fanti prevzel tudi vodenje poljskega kluba Asecco Resovia, se danes s celotno ekipo ni vrnil v Slovenijo, saj je ostal na Poljskem, kjer je s pomočnikom Alfredom Martilottijem že preklopil na klubsko dogajanje.

Na naše vprašanje, ali bo 56-letnik ostal slovenski selektor še naprej, so nam na OZS odgovorili, da se še niso pogovarjali o nadaljevanju sodelovanja. Z odločitvijo ne bodo hiteli, najprej jih namreč čaka žreb za svetovno prvenstvo 2022, ki je na sporedu 30. septembra. Na govorice, da naj bi Italijanu podaljšanje pogodbe preprečevala klavzula v novem klubskem dogovoru, pa so pri krovni zvezi odgovorili, da to ni težava, da je imel podobno klavzulo že do zdaj, pa je kljub temu lahko vodil slovensko reprezentanco.

Slovenski selektor včeraj po osvojitvi srebrne kolajne sicer ni prišel do novinarjev v mešani coni. Njegovo kratko izjavo pa nam je preko elektronske pošte posredovala tiskovna predstavnica OZS. V njej je Giuliani povedal: “Čestitke Italijanom, ki so odigrali res dobro. Tudi moji fantje so igrali dobro, a smo proti Poljski porabili res veliko energije. Nočem iskati izgovorov, a sem vesel, ker sta obe moštvi igrali vrhunsko. Spet smo srebrni, za nami  je veliko trdega dela, zato morajo biti slovenski navijači ponosni na ta dosežek.

Komentari

Vaš komentar