Kdo bo organiziral zaključni turnir Pokala Slovenije?

Odbojka 9. Dec 202115:50 > 15:531 komentar
Foto: Aleš Oblak

Zaključni turnir tekmovanja za Pokal Slovenije za sezono 2021/22 bo gostila Ljubljana. Obračuni najboljših štirih ekip v ženski in moški konkurenci bodo med 20. in 22. decembrom potekali v Hali Tivoli.

Zaključni turnir Pokala Slovenije se bo začel 20. decembra, ob 16. uri, s prvo polfinalno tekmo za ženske. Uvodoma bomo spremljali srečanje med odbojkaricami Nove KBM Branik, ki so bile v četrtfinalu prepričljivejše od GEN-I Volleyja in bodo tako v Tivoliju branile pokalno lovoriko iz sezone 2019/20 (v lanski sezoni ženske pokalnega finala niso igrale) ter zmagovalcem dvoboja med SIP Šempetrom in ATK Grosupljim, ki se bosta za zadnje mesto v polfinalu pomerila 15. decembra.

Aktualne slovenske prvakinje, odbojkarice Calcit Volleyja, ki v četrtfinalu niso imele veliko dela z Ankaranom, se bodo za nastop v velikem finalu udarile z ekipo OD Krim, ki je iz nadaljnjega tekmovanja izločila Luko Koper. Tekma se bo začela ob 19. uri.

Pri moških čakamo še zadnjega polfinalista

V torek, 21. decembra, bodo polfinalni srečanji odigrali moški. Ob 14. uri se bo Salonit Anhovo, ki se je v polfinale uvrstil po zmagi nad Krko, pomeril z boljšim iz dvoboja med ACH Volleyjem Ljubljana in Hišo na kolesih Triglav. Prvo tekmo so s 3:0 dobili Ljubljančani, druga bo 15. decembra.

Aktualni državni prvaki, odbojkarji Merkur Maribora, ki so v četrtfinalu dvakrat premagali Panvito Pomgrad, si bodo drugi zaporedni finale skušali priigrati v boju z aktualnim pokalnim zmagovalcem, Calcit Volleyjem, ki je bil premočan tekmec za Črnuče. Srečanje bo ob 17. uri.

Zadnje zmagovalke pokala so bile v ženski konkurenci Mariborčanke, lani pokala ni bilo. Foto: Nova KBM Branik

Ženski finale v torek, moški v sredo

Drugi dan zaključnega turnirja se bo končal z ženskim finalom, ki je predviden za 20.30 uro, medtem ko se bodo moški za pokalno lovoriko udarili v sredo, 22. decembra, ob 20.30 uri. Krovni organizator zaključnega turnirja Pokala Slovenije je Odbojkarska zveza Slovenije, tehnični organizator dogodka pa ACH Volley Ljubljana. Vstopnice bodo na voljo pri Eventimu.

Komentari

Vaš komentar