Klemen Čebulj zablestel na Poljskem

Odbojka 16. Okt 202215:04 0 komentarjev
Klemen Čebulj je izjemno formo na svetovnem prvenstvu prenesel tudi na klubska igrišča. Foto: FIVB

Pretekla tedna sta bila med slovenski odbojkarskimi legionarji rezervirana za odličnega Roka Možiča, minulo soboto pa je bilo vse v znamenju Klemna Čebulja.

Verona je v Italiji po odmevnih zmagah nad Piacenzo in Trentinom ta konec tedna doživela pravo lekcijo zvezdniške Perugie, pri kateri ima vlogo drugega podajalca Gregor Ropret. Rok Možič ni imel svojega dne, ni mu šlo v napadu, niti na sprejemu.

Pri gladkem porazu Verone z 0:3 je dosegel le šest točk, zato pa je na Poljskem svojo moč ponovno pokazal Klemen Čebulj, ki je odlično formo na svetovnem prvenstvu prenesel tudi v klub.

MVP tekme

Pri četrti zaporedni zmagi Asseco Resovie je dosegel 16 točk in bil na koncu izbran za najboljšega posameznika tekme. Korošec je imel kar 69-odstotek izkoristek napada (11/16), dosegel pa je tudi tri ase in 2 bloka. Edina slabša stran odlične predstave je bil njegov sprejem, saj je naredil kar pet napak, a to se pri končnem rezultatu njegove ekipe ni veliko poznalo.

Član prve postave Resovie je tudi drugi slovenski reprezentant Jan Kozamernik. Foto: volleyballworld

Meljejo vse pred sabo

Asseco Resovia, pri kateri igra tudi Jan Kozamernik (odigral je celo tekmo in prispeval štiri točke), v tej sezoni blesti. Pod taktirko Italijana Giampaola Medeia melje vse pred sabo, na štirih tekmah so zabeležili ravno toliko zmag in z 12 točkami gladko zasedajo vrh lestvice.

Situacija je ravno obrnjena v primerjavi z lansko sezono, ko je zaradi slabega začetka službo pri poljskem velikanu hitro izgubil nekdanji slovenski selektor Alberto Giuliani.

Lestvica poljskega prvenstva:

Standings provided by Sofascore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!