Koliko Slovencev je preživelo v ligi prvakov?

Kozamernik
FIVB

V sredo se je končal redni del lige prvakov. ACH Volley v skupini smrti pričakovano ni imel možnosti, ostal je brez točk, vseeno pa Slovenci v izločilnih bojih ne bomo brez svojih predstavnikov.

Ravno v ACH-jevi skupini je svoj mojstrstvo kazal Jan Kozamernik, ki je s Trentinom s petimi zmagami in enim tesnim porazom gladko osvojil prvo mesto in se brez težav neposredno uvrstil v četrtfinale.

V razigravanju za uvrstitev med osem najboljših v najmočnejšem evropskem tekmovanju bomo spremljali tudi Sašo Štalekarja, ki je z Berlinom po porazu proti Piacenzi na koncu zasedel tretje mesto v skupini, a ker je imel največ točk med tretjeuvrščenimi ekipami, kar deset, se je tudi nemški predstavnik uvrstil v izločilne boje.

V ligi prvakov so nastopali še štirje Slovenci. Olympiacos Alena Pajenka in Tončka Šterna je po slabem začetku zasedel tretje mesto v skupini, ki ga vodi v sklepne boje v pokalu CEV. Enako velja tudi Klemna Čebulja in njegovo Resovio, Urban Toman pa se z romunsko Arcado iz Galatija tako kot ACH Volley za to sezono poslavlja od evropskih tekmovanj.

Šiftar maha v slovo, Sillah v boj za lovoriko v pokalu CEV

Pri dekletih je slovenske barve zastopa Calcit Volley, ki se tako kot ACH Volley poslavlja po skupinskem delu. Ravno tako Mija Šiftar, ki je z Mulhousom zasedla četrto mesto v skupini, bo pa v pokalu CEV evropsko pot nadaljevala Fatoumata Sillah, ki je z madžarsko ekipi Vasas Obuda na pestih tekmah zmagala eno tekmo. Za vstop v polfinale se bodo Madžarke pomerile s Parizom, ki ga vodi novopečeni slovenski selektor Alessandro Orefice.

V pokalu challenge se je uspešno med štiri najboljše z Monzo uvrstil Nik Mujanović, pri dekletih v tem tekmovanju slovenskih predstavnic ni več.