Končno zdrava in popolna Slovenija pokazala zobe

Odbojka 6. Jul 202223:09 > 23:29 0 komentarjev
Foto: Volleyballworld

Slovenska odbojkarska reprezentanca je dokazala, da je najboljša, ko je to najbolj potrebno. Premagati je morala močno Srbijo in jo tudi je z gladkih 3:0.

Popolni in zdravi Slovenci so na prvi tekmi turnirja zadnjega turnirja rednega dela Lige narodov v Gdansku pokazali zobe in neposredne tekmece za uvrstitev med Top 8 razbili že po treh nizih.

Prevladovali so v vseh elementih odbojkarske igre vse od samega začetka, Srbi, ki igrajo brez Uroša Kovačevića, pa niso imeli prav nobenih možnosti proti prerojenim Slovencem.

“Ekipa je prvič popolna in takoj se občuti razlika na treningih. Nismo sicer veliko trenirali, a imeli smo dva, tri kakovostne treninge tako pred odhodom kot po prihodu v Gdansk. Vsak dan je bolje. Občutki, razumevanje, predvsem zaupanje je v fantih res veliko. Videti je, da je zanje enostavno, da igrajo drug za drugega,” je bil po zmagi na Srbi navdušen selektor Mark Lebedew.

Čebulj pokazal, kaj pomeni Sloveniji

Slovenci so prvič v tem poletju lahko računali na Klemen Čebulja, ki si na začetku vzel nekaj več časa za počitek. Korošec je ob povratku hitro pokazal, kaj pomeni za Slovenijo in bil eden glavnih razlogov, da so odpihnili Srbijo.

“Vesel sem, da sem se vrnil v reprezentanco po dolgem premoru. Vesel sem tudi, da smo združili našo energijo in premagali Srbijo, ki je na velikih tekmovanjih do danes nismo premagali. Tudi oni niso bili v polni postavi, a mi moramo gledati na naslednjo tekmo.”

Vinko vesel, da je bilo hitro konec

Veseli podatek, da se je tekma hitro končala, že po treh nizih, kaj pozdravlja tudi izkušeni Dejan Vinčić, ki je pred dnevi natočil čistega vina in odgovoril vsem glasnejšim kritikom.

“Vedeli smo, da po teh dveh turnirjih nismo bili zadovoljni z našo igro. Končno smo popolni, zdravi. Odlično smo odigrali tekmo predvsem na začetnem udarcu, v bloku in obrambi smo bili na visoki ravni. Lahko smo zadovoljni z današnjo igro, moramo pa se zavedati, da so igrali Srbi v drugi, tretji postavi, to ni njihova najmočnejša zasedba. Pomembno je, da smo tekmo končali s 3:0, saj veliko časa za počitek ne bo,” je pozdravil hiter konec Vinko.

Slovence že v četrtek ob 17. uri čaka obračun z Bolgarijo, ki nima več možnosti za uvrstitev v izločilne boje, v petek pa za zaključek tridnevnega trojčka sledi še obračun z Iranom, ki je v torek presenetil svetovne prvake Poljake. Prenos tekme proti Bolgarom bo na Sportklub 3.

Vrhunci s tekme med Slovenijo in Srbijo:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!