Trener Calcita ne ve, če so sploh bili v Zagrebu

Odbojka 19. Okt 202222:30 > 22:40
Maša Pucelj Calcit Volley Mladost Zagreb
Foto: CEV

Slovenskim odbojkarskim prvakinjam, igralkam Calcita Volleyja, se v kvalifikacijah za ligo prvakov ne obeta nič dobrega. Varovanke Gregorja Rozmana so namreč prepričljivo izgubile prvo tekmo prvega kroga, v Zagrebu jih je nadigrala domača Mladost. Izid tekme je bil 3:0 (13, 17, 20).

Zagrebčanke in Kamničanke so stare znanke iz srednjeevropske lige. Zadnja leta so bile na medsebojnih tekmah praviloma boljše Slovenke, tokrat pa so bile v Zagrebu povsem nebogljene. Hrvatice so jih po 68 minutah igre nadigrale, predvsem po zaslugi odličnih servisov in zanesljivega sprejema.

Slovenke so v prvem nizu le povedle z 1:0, nato pa naletele na odlične servise Katarine Pavičić, ki je v prvem nizu dosegla štiri ase, po njeni zaslugi se je začela razlika hitro večati, Calcit je v prvem nizu osvojil vsega 13 točk. Bolj spodbuden je bil začetek drugega niza, v njem so povedle s 7:4 in 8:5, toda Zagrebčanke so z delnim izidom 9:1 spet odlepile, tekmice pa priključka niso več našle. Prav tako so ga zaman iskale tudi po zaostanku na začetku tretjega niza.

Foto: Uroš Skaza

“Tekmo je dobila boljša ekipa, s tem, da ne vem, ali smo mi bili danes sploh v Zagrebu? Preprosto s takšno igro ne bi mogli premagati bistveno slabšega nasprotnika, kot je Mladost. Število lastnih napak je bilo absolutno nesprejemljivo, je pa res, da so nas Zagrebčanke vso tekmo pritiskale s servisi, mi na servis praktično nismo naredili nič, ob tem so imele domačinke ves čas dober sprejem in na takšen sprejem je težko igrati blok-obrambo. Lahko rečem, da je bilo z naše strani bolj malo odbojke, sicer smo se trudili, skušali priti do razpoložene igralke, toda ni šlo, ni bilo igralke, ki bi potegnila voz, ki bi dala določeno stabilnost. Na kratko, nismo bili na svoji ravni,” je po tekmi dejal trener Calcita Gregor Rozman.

Povratna tekma bo naslednje sredo v Kamniku, slovenske prvakinje bodo morale pokazati povsem drugačno predstavo, če želijo napredovati, Zagrebčanke pa nikakor niso ekipa, ki se je ne bi dalo ugnati.

Ligo prvakinj, kvalifikacije, 1. krog:

Sreda, 19. oktober:
Mladost Zagreb – Calcit Volley 3:0 (13, 17, 20)

Povratna tekma bo naslednjo sredo v Kamniku.

Komentari

Vaš komentar