ACH Volley dobil atraktivne tekmece v elitni ligi prvakov

Liga prvakov 16. Sep 202220:25 0 komentarjev
Foto: ACH Volley Ljubljana

Odbojkarji ACH Volleyja se bodo v predtekmovalni skupini lige prvakov merili z italijansko Perugio, nemškim powevolleys Dürnom in turškim Ziraat Bankom iz Ankare, je določil žreb skupin, ki so ga danes opravili v Bruslju.

V ljubljanskem taboru so z žrebom lahko zadovoljni, po eni strani so dobili atraktivne tekmece, po drugi pa niso brez možnosti, da se uvrstijo v izločilne boje ali vsaj v pokal CEV.

Prvi favorit skupine je Perugia, katere člana sta tudi najboljši igralec minulega svetovnega prvenstva Simone Giannelli in najbrž njegova zamenjava na mestu organizatorja igre, slovenski reprezentant Gregor Ropret. Perugia bo na začetki novembra tudi prvi tekmec Ljubljančanov, ki bodo prvo tekmo doma odigrali proti Nemcem.

“Kljub temu, da se ravno nahajamo na pripravljalnem turnirju v Mariboru, smo pogledovali tudi proti Bruslju in žrebu lige prvakov. Po znanih nasprotnikih lahko samo potrdim, kar smo že večkrat omenili, da imamo realne možnosti za preboj v izločilne boje lige prvakov. Osnovni cilj ostaja vsaj tretje mesto v skupini, ki nam zagotavlja igranje v evropskih tekmovanjih pod okriljem CEV, seveda pa si želimo še več,” je dejal trener slovenskih prvakov Radovan Gačič.

Njegova ekipa je danes na turnirju v Mariboru na prvem medsebojnem derbiju sezone s 3:0 premagala popolnoma spremenjeni Calcit Volley.

Skupine odbojkarske lige prvakov

Skupina A:
Jastrzebski Wegiel (Pol)
Friedrichshafen (Nem)
Montpellier (Fra)
Vojvodina Novi Sas (Srb)

Skupina B:
Berlin Recycling Wolleys (Nem)
Warta Zawiercie (Pol)
Halkbank Ankara (Tur)
kvalifikant

Skupina C:
Lube Civitanova (Ita)
Knack Roesalare (Bel)
Tours (Fra)
kvalifikant

Skupina D:
Azoty Kedzierzyn Kozle (Pol)
Trentino
Decospan Menen (Bel)
Karlovarsko (Češ)

Skupina E:
Manini Perugia (Ita)
powevolleys Düren (Nem)
Ziraat Bank Ankara (Tur)
ACH Volley

Tudi drugi slovenski klubi so dobili tekmece v evropskih pokalih. Odbojkarice Calcita Volleyja čakajo kvalifikacije za ligo prvakinj, Calcit Volley in ekipa Nova KBM Branik bosta nastopala v pokalu CEV, Merkur Maribor se bo predstavil v pokalu CEV challenge.

Slovenski podprvaki, odbojkarji Calcita Volleyja, se bodo najprej srečali z eno od ekip, ki bodo neuspešne v kvalifikacijah za ligo prvakov. torej med poražencema obračuna med finsko Forf Levoranto Sastamala in zmagovalcem dvoboja med črnogorsko Budvo in avstrijsko SK Zadrugo Aich/Dob. Merkur Maribor bo v pokalu CEV challenge uvodoma igral proti ukrajinskemu Epicentr-Podolianiju Horodok.

Slovenske prvakinje, odbojkarice Calcita Volleyja, si bodo uvrstitev v elitno ligo prvakinj skušale zagotoviti prek kvalifikacij, v katerih bodo v prvem krogu igrale proti zagrebški HAOK Mladosti. Nova KBM Branik bo v tej sezoni nastopila v pokalu CEV ter se uvodoma pomerila s poražencem kvalifikacijske tekme za ligo prvakinj med beograjsko Crveno zvezdo in finskim Polkkyjem iz Kuusama.

Odbojkarice OD Krim, ki so bile prijavljene za nastopanje v pokalu CEV Challenge, so se nastopom v evropski konkurenci naknadno odpovedale.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!