Ljubljana pozdravila srebrne odbojkarje

Odbojka 20. Sep. 202123:59 > 21. Sep. 2021 8:19
Delite:
Foto: Posnetek zaslona

Slovenski srebrni odbojkarji so se po vrnitvi s Poljske predstavili še v Ljubljani, kjer jih je pričakovala večstoglava množica. Sporočilo odbojkarjev je bilo enotno - Slovenija ima najboljše navijače na svetu.

“Lepo je biti športnik. Ampak biti športnik, ki ima za sabo takšne navijače, kot ste vi, je izjemno. To čutijo vsi slovenski športniki, ne le odbojkarji. In če je kje športni narod na svetu, smo to mi. V imenu ekipe velika hvala,” je navijačem sporočil predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret.

Ljubljanski župan Zoran Janković je odbojkarje označil za najbolj stabilno slovensko reprezentanco v zadnjem desetletju, na koncu pa je skupaj z odbojkarji in navijači zapel slovensko himno.

Publiki, med njimi sta bila tudi generalni sekretar Olimpijskega komiteja Slovenije Blaž Perko in podpredsednik Tomaž Barada, so se na sproščenem sprejemu predstavili tudi odbojkarji. V kopici šal je izstopalo mnenje Dejana Vinčića, ki pravi, da je ob vsaki srebrni kolajni, ta je bila že tretja, občutek slabši. “Zdaj smo razočarani, a čez nekaj dni bo občutek drugačen,” je še dejal.

Drug zorni kot pa je predstavil eden nekdanjih nosilcev reprezentančne igre Mitja Gasparini: “Vem, koliko so vložili v to, vem, kako so garali na parketu. Zame je bilo za TV zaslonom še bolj stresno, kot na igrišču. Fantje so carji in ponosen sem, da sem lahko treniral z njimi.”

Komentari

Vaš komentar