Mariborčanom ni bilo mar za Calcit? Škorc odgovarja

Odbojka 12. Feb. 202221:00 > 21:30
Delite:
Foto: Klemen Brumec

Odbojkarji Merkur Maribora so na svoji zadnji tekmi rednega dela Lige MEVZA v Zagrebu klonili z 1:3 v nizih, Mladost pa je z zmago in novimi tremi točkami na tretjem mestu prehitela Calcit Volley in se uvrstila na zaključni turnir četverice.

Merkur Maribor je v Zagreb odpotoval brez poškodovanega prvega libera Alana Košenine, na meji s Hrvaško pa je zaradi izgube dokumentov ostal še brez prvega moža Ahmeda Ikhbayrija. Zdesetkana zasedba Maribora, ki je odigrala še šesto tekmo v zadnjih desetih dneh, ni mogla resneje konkurirati odlični zasedbi Mladosti. Zagrebčani so se z zmago zavihteli na tretje mesto in izkoristili spodrsljaj Kamničanov, ki so pred dnevi le s 3:2 v nizih premagali zadnjeuvrščeno Bratislavo.

Škorc: Trenutno ne moremo pomagati niti sebi, kaj šele komu drugemu

“V Zagrebu smo odigrali še šesto tekmo v zadnjih desetih dneh. Veseli smo lahko, da smo se sploh lahko postavili na igrišče, zato so očitki, da smo mi gledali na kogarkoli in nam ni bilo mar naravnost smešni. Mi smo se mogli dobesedno prešteti. V Murski Soboti smo izgubili še Košenino, Ikhbayrija so zadržali na meji, tudi ostali imajo težave z zdravjem, tekme pa si sledijo druga za drugo,” nam je po porazu povedal trener Maribora Sebastijan Škorc, ki je ravno v soboto pihnil 48. svečko.

Sebastijan Škorc se je odzval na zapise, da jim ni bilo mar za Kamnik. Foto: Bojan Javornik

Ostro zanika, da so komurkoli namerno prepustili zmago. “Mladost je izjemna ekipa, poglejte, kaj je danes naredila z nami. Trenutno ne moremo pomagati niti sebi, kaj šele, da bi komu drugemu,” je še sklenil Škoro.

Na zaključnem turnirju, ki bo na sporedu prihodnji teden v Pliberku, bodo poleg gostiteljev Aich/Doba nastopili še ACH Volley, Merkur Maribor in Mladost Zagreb.

Liga MEVZA, 12. februar:

Mladost Zagreb – Merkur Maribor 3:1 (20, 16, -23, 10)

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari

Vaš komentar