Prva okrepitev sezone za Maribor

Odbojka 14. Maj 202411:36 0 komentarjev
Miha Cafuta. Foto: i-Vent Maribor

i-Vent Maribor je predstavil novo okrepitev pred novo sezono. V ekipo se vrača bloker Miha Cafuta, ki je v zadnjih dveh sezonah igral za Fužinar in kanalski Alpacem.

“Po dveh letih se vračam v Maribor. Veselim se, da bom spet oblekel dres odbojkarskega slovenskega velikana. Odbojkarski štab I-vent Maribora in dvorano Tabor dobro poznam. Z mlado perspektivno ekipo pod vodstvom Sebastijana Škorca napovedujem napad na najvišja mesta v slovenski ligi, ligi MEVZA, slovenskem pokalu ter borbo v CEV evropskem pokalu,” je povedal 25-letni in 198 cm visoki odbojkar, ki igra na položaju blokerja.

“Miha se vrača po dveh letih domov v OK I- Vent Maribor in z Miho točno vemo, kaj dobivamo. Izkušenega blokerja in delavca, ki bo z delom in izkušnjami vzgled mlajšim igralcem. Miha je že navajen našega dela in to je velika prednost, saj ne bo potreboval veliko časa, da se navadi na naš način dela in sistem igre,” je bil njegove vrnitve v štajersko prestolnico vesel tudi trener ekipe Sebastijan Škorc.

Cafuta je za Mariborčane igral v sezonah 2020/2021 in 2021/2022. Z njimi je osvojil naslov državnih prvakov, sezono pozneje pa je okusil tudi igranje v ligi prvakov.

Poleg Cafute je za zdaj v kadru za sezono 2024/2025 le še kapetan Žiga Donik, ekipo, ki je v pretekli sezoni osvojila dve srebrni medalji (MEVZA, pokal) in eno bronasto (državno prvenstvo), pa so po izteku pogodbe zapustili Žiga Kumer, Gregor Pernuš, Janž Janez Kržič, Rok Bračko, Connor Mcconnell, Sani Adžovič in Marin Novak.

Ekipa i-Vent Maribor 2024/2025:

Podajalca: /
Sprejemalci: Žiga Donik
Blokerji: Miha Cafuta
Korektorja: /
Prosta igralca: /

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!