Mladi Slovenci šesti na evropskem prvenstvu

Odbojka 25. Sep 202223:40 0 komentarjev
Foto: CEV

Slovenska odbojkarska reprezentanca do 20 let je na evropskem prvenstvu v Italiji zasedla končno šesto mesto.

Mladi Slovenci so turnir odprli s porazom proti domačinki Italiji, nato pa z zmagama nad Slovaško in Srbijo nakazali, da bi se lahko borili tudi za odličja. Na tekmi proti Poljski, ki je denimo zaigrala celo v finalu, je že vodila z 2:1 v nizh, a jim je sreča obrnila hrbet, saj se je v tretjem nizu poškodoval najučinkovitejši igralec Nik Mujanovič.

Poljaki so prišli do preobrata in zmage s 3:2 v nizih, kar je Slovencem ob čudnem sistemu zaprlo vrata do polfinala. Med štiri najboljše se neposredno uvrstita le najboljši ekipi v skupini, kar pa Slovencem kljub zmagi nad Francijo v zadnjem krogu ni uspelo.

Slovenska selekcija U20:
Vid Ranc, Jaka Prevorčnik, Nejc Kožar, Miha Fink, Dino Vinkovič, Jurij Oman, Rok Bračko, Nik Mujanovič, Janez Janž Kržič, Grega Okroglič, Luka Marovt, Amadej Snedec, Jan Karl Jančič, Nejc Najdič; Selektor: Jernej Rojc

Foto: CEV

Kot tretji v skupini smrti so se udarili za mesta od 5. do 8. Na prvi tekmi so brez težav s 3:1 v nizih ugnali Fince, v tekmi za peto mesto pa so po hudem boju in petih nizih na koncu morali priznati premoč Franciji, ki se je Slovencem oddolžila za poraz v skupinskem delu.

Italijani potrdili primat

V tekmi za tretje mesto so Bolgari ugnali Belgijo (3:1), v finalu pa so Italijani s 3:2 ugnali Poljake. Prihodnost italijanske odbojke je že vodila z 2:0 v nizih, a se Poljaki niso predali in celo izsilili peti niz, tam pa so spet zavladali domačini, ki so le pokazali, da imajo odbojkarsko šolo, ki ji trenutno ni para. To je že šesto zlato mlajših italijanskih selekcij v letu 2022. Neverjetno.

Foto: CEV

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!