Mladi slovenski bloker podpisal za italijanskega velikana

Odbojka 7. Jun 202121:32 > 23:18 0 komentarjev
Rok Jerončič se seli v Italijo. Foto: volleyball.it / Twitter

Mladi slovenski odbojkar Rok Jerončič je novi član ekipe Lube Civitanova, sporočajo iz vrst italijanski prvakov. Komaj 19-letni bloker je v pretekli sezoni igral za kamniški Calcit, zdaj pa bo skušal z dobrim delom na treningih priti do kakšne minute tudi v najmočnejši odbojkarski ligi na svetu.

Sin nekdanjega slovenskega odbojkarja Gregorja Jerončiča Rok Jerončič se po eni sezoni igranja pri Calcit Volleyju seli v Italijo. Natančneje v mesto Treia, kjer bo z italijanskim prvaki naskakoval šesti naslov državnih prvakov na Apeninskem polotoku. Jerončič je sicer tudi član mlade italijanske reprezentance, s katero je lani jeseni na EP do 20 let osvojil srebrno odličje.

“Igrati za tako prestižen klub, kot je Lube, je res privilegij. Ni mi bilo treba veliko razmišljati, da sem sprejel to ponudbo. Uresničile so se mi sanje, saj bom lahko treniral z rdeče-belimi prvaki. Želim karierno zrasti, se izboljšati in zmagovati s podporo navijačev,” je za spletno klubsko stran dejal Rok, ki se bo v ekipi lahko veliko naučil od izjemnega Kubanca Robertlandyja Simona in Simoneja Anzanija, prvega blokerskega para ekipe.

Za 19-letnika, ki v višino meri kar 207 centimetrov, bo to četrti klub v karieri, kot že omenjeno, je lani nastopal za Calcit iz Kamnika, s katerim se je veselil pokalnega naslova.

Njegovi dosedanji klubi:

2021 – Lube Civitanova
2020/21 Serie A Calcit Kamnik (Slo)
2019/20 Serie C Coselli Trst
2018/19 U 18 Sloga Tabor Trst

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!