Ekskluzivno: Slovenski odbojkarji po olimpijske igre na Sportklubu!

Odbojka 22. Sep 202317:44 0 komentarjev
Rok Možič
Foto: CEV

Slovensko odbojkarsko reprezentanco, ki si je pred dnevi v Rimu okoli vratu obesila evropsko bronasto odličje, čaka vrhunec sezone. V Tokiu bodo od 30. septembra do 8. oktobra lovili zgodovinski prvi nastop na olimpijskih igrah, ki bodo prihodnje leto v Parizu. Prenosi tekem Slovenije bodo ekskluzivno na Sportklubu.

Po ligi narodov, kjer so se slovenski junaki uvrstili v zaključne boje, in že omenjenim bronom na EuroVolleyju 2023, je pred kapetanom Tinetom Urnautom in druščino, še zadnji, najbolj pomemben izziv maratonskega poletja – kvalifikacije za olimpijske igre, kjer si želijo spisati novo pravljico in se prvič uvrstiti na olimpijske igre.

Turnir, ki ga bo med 30. septembrom in 8. oktobrom gostil Tokio, je za bronaste Slovence glavni cilj tega poletja, a pot v Pariz bo zelo zahtevna, saj bodo v skupini B lovili prvi dve mesti.

Glavni konkurenti Slovencev za uvrstitev v Pariz bodo ZDA, gostiteljica Japonska in tudi Srbija, podcenjevati pa ne gre niti Turkov, ki so na minulem EP namučili Slovence, Fincev, Tunizijcev in Egipčanov. Ritem bo noro naporen, slovenski odbojkarji bodo v devetih dneh odigrali kar sedem tekem. Akcija se bo začela v soboto, 30. septembra ob 3. uri zjutraj po slovenskem času proti Tuniziji.

Kvalifikacije za olimpijske igre, skupina B, Tokio:

Sobota, 30. september:
03.00 Slovenija – Tunizija (SK)

Nedelja, 1. oktober:
03.00 Slovenija – Turčija (SK)

Torek, 3. oktober:
03.00 Slovenija – Finska (SK)

Sreda, 4. oktober:
03.00 Slovenija – Egipt (SK)

Petek, 6. oktober:
09.00 ZDA – Slovenija (SK)

Sobota, 7. oktober:
12.25 Japonska Slovenija (SK)

Nedelja, 8. oktober:
09.00 Slovenija – Srbija (SK)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!