Brazilija žaluje: Umrla je zlata olimpijska prvakinja

Odbojka 22. Sep 202316:18 0 komentarjev
Walewska Oliveira
Walewska Oliveira (levo) Foto: Profimedia

Iz Sao Paula v Braziliji prihaja žalostna vest. Mnogo prekmalu je umrla nekdanja brazilska reprezentantka Walewska Oliveira. Imela je le 43 let.

Odlična blokerka, ki je leta 2022 zaključila svojo bogato športno pot, je z brazilsko izbrano vrsto v Pekingu osvojila zlato olimpijsko odličje. Pohvalila se je lahko tudi z bronom iz Sydneyja.

“Walewska je bila posebna igralka, njena kariera v tem športu se bo za vedno z veseljem spominjala in spoštovala. V tem težkem času Brazilska odbojkarska zveza (CBV) je z mislimi z njeno družino in prijatelji,” je ob izgubi kultne igralke, ki so jo oboževali vsi, dejal predsednik CBV Radamés Lattari.

Njeno priljubljenost širom sveta je potrdila tudi trenutna brazilska zvezdnica Gabi. “Občudovali so jo vsi. Imela je vpliv na več generacij, vplivala je na veliko ljudi. Je primer vsega, kar mora biti in početi profesionalni športnik in človek,” je v čustvenem sporočilu zapisala Gabi.

In še dodala: “Življenje pogosto nima odgovorov, tudi če jih še tako vztrajno iščemo. Težko je verjeti in sprejeti. Naj bo tvoja pot svetla in mirna, tukaj pa se bomo trudili iti naprej, se potruditi in spoštovati vse, kar si nam zapustila.”