Odličen Možičev debi, a ni imel pomoči

Odbojka 13. Okt. 202110:06 > 10:093 komentarji
Delite:
Rok Možič je v italijanskem prvenstvu debitiral z 18 točkami. Foto: Verona Volley

Na prvi uradni tekmi za Verono je bil mladi, 19-letni Rok Možič prvo ime svoje ekipe, a Trentino je bil pred domačimi gledalci prevelik zalogaj z mlade Verončane. Dosegel je kar 18 točk, daleč največ v svoji ekipi.

Po izjemnih predstavah na pripravljalnih tekmah je slovenski reprezentant Rok Možič v torek zvečer debitiral tudi v močni italijanski ligi. Njegova ekipa je sicer izgubila z 0:3 (-16, -27, -23), a z izjemo prvega niza so domačim povzročali veliko preglavic.

Eden glavnih razlogov za to je bil ravno Mariborčan, ki je ob skoraj 50-odstotnem napadu v tem elementu dosegel 15 točk (15/32), tri točke pa je dodal še z asom in dvema blokoma. Možič je bil edini pri Veroni, ki je presegel mejo 10 točk, pri Trentinu pa je bil s 16 točkami najboljši legendarni Bolgar Matej Kazijski, 12 jih je dodal tudi odlični srbski bloker Srečko Lisinac.

Vrhunci s tekme med Trentinom in Verono:

Možič je bil tudi tarča odbojkarjev Trentina pri začetnem udarcu. Sprejel je 24 žog, ob tem pa naredil dve napaki. Verončani so imeli le 23-odstotni idealni sprejem, v tem elementu pa niso blesteli niti domači (20-odstotni).

Tonček Štern Foto: FIVB

Verono čaka Perugio, Štern proti Jerončiču

Verono naslednja tekma italijanske Superlige čaka v nedeljo, ko bo doma pričakala favorizirano Perugio. Podatek, da zanjo igrajo Matthew Anderson, Wilfredo Leon in MVP EuroVolleyja 2021 Simone Giannelli, pove, da čaka Možiča in druščino skoraj misija nemogoče. Poleg Možiča v italijanski ligi igrata še Tonček Štern (Piacenza) in Rok Jerončič (Lube). Prvi je pri zmagi nad Ravenno trikrat serviral, drugi pa na obračunu s Padovo ni dobil priložnosti. Jerončič bo v naslednjem krogu gostil ravno Šterna.

Komentari

Vaš komentar