Osvojen niz dovolj za zaključni turnir

Odbojka 18. Feb. 202221:37 > 21:38
Delite:
Foto: Jure Banfi

Na zaključnem turnirju ženske srednjeevropske lige bosta igrala dva slovenska kluba. Calcitu Volleyju se je pridružila tudi Nova KBM Branik, ki je na odločilni tekmi v Zagrebu z 1:3 (-14, -14, 23, -21) izgubila proti Mladosti, a je osvojeni niz zadostoval, da je ohranila tretje mesto na lestvici.

Odbojkarice Nove KBM Branika so z velikimi težavami osvojili tisto, po kar so v Zagreb prišle. Osvojile so niz, ki jim je zadostoval, da so na lestvici ostale pred Zagrebčankami. Obe ekipi imata enako število točk, Štajerke pa za odtenek boljšo razliko med dobljenimi in izgubljenimi nizi.

Dobljeni niz je tudi edina pozitivna stvar, ki so jo pokazale Slovenke. V prvih dveh nizih so bile povsem v podrejenem položaju, tudi v tretjem jim ni najbolje kazalo, saj so izgubljale s 14:16, nato pa jih je Lorena Lorber Fijok s serijo dobrih servisov vendarle pripeljala v ugodnejši položaj. Poskrbela je za pet zaporednih točk in prednosti, ki je kljub nekaj težavam ob koncu niso zapravile. So pa potem zapravile prednost šestih točk (8:14) v četrtem, ki je spet pripadel Hrvaticam.

Mladost Zagreb: Freund 3, Popić 16, Perić 8, Smoljan, Papać, Grbavica 10, Samadan 13, Kulić 3, Marković 10, Cvetičanin 2, Štimac, Sesar, Tomić 4.

Nova KBM Branik: Milošič, Pogačar 3, Šalamun, Winkler, Knez, Bračko 2, Potokar 7, Gradišnik Klanjšček 12, Velikonja Grbac 12, Cikač 1, Galić 4, Lorber Fijok 17, Augustinovič.

Zagrebčanke so blestele v bloku, s katerim so dosegle kar 19 točk, od tega Astrid Popić sedem. Gostje pa so bile boljše v asih, dosegle so jih devet, Lorber Fijokova tri. Slednja je bila tudi najučinkovitejša v mariborski vrsti, dosegla je 17 točk, a njen napad je bil le 29 odstotno uspešen, dobila je tudi osem blokov.

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari

Vaš komentar