Po iranski senzaciji Slovenci za biti ali ne biti

Odbojka 6. Jul 20227:59 0 komentarjev
Foto: volleyballworld

Danes se za slovensko odbojkarsko reprezentanco začenja zadnji turnir rednega dela Lige narodov, kjer se bo skušala uvrstiti med osem najboljših. Za realno ohranitev upanja bodo morali Slovenci zvečer v Gdansku ugnati rivalko Srbijo. Obračun za biti ali ne biti si boste lahko ob 20. uri ogledali na kanalu Sportklub 3.

Slovenci so na prvih dveh turnirjih ob obilici težav, ki so spremljali njihov tabor, dobili le tri tekme, pet so jih izgubili, zato pred zadnjim turnirjem ne bodo imeli lahkega dela. Zmagati bodo morali vsaj trikrat, če ne kar štirikrat, saj je Iran prvi dan sklepnega turnirja presenetil domačinko Poljsko.

Prvi slovenski nasprotnik na Poljskem bo Srbija, ki Sloveniji, vsaj ko gre zares, ne leži. Srbi so zmagali tako obe uradni  tekmi v zadnjem času. Lani so bili boljši v Ligi narodov, še kako boleč pa je tudi tisti poraz v finalu EuroVolleyja 2019.

Slovenci imensko popolni, Srbi brez najboljšega

Slovenija je zdaj v popolni zasedbi, medtem ko Srbi še vedno igrajo brez najboljšega Uroša Kovačevića, ki je bil tri leta nazaj glavni razlog, da se Slovenija v Parizu ni veselila zlatega odličja na evropskem prvenstvu.

Foto: volleyballworld

“Srbi so ena od ekip, ki nam do zdaj ni ležala, po drugi strani pa smo res dobri prijatelji, skrivnosti ni. Pričakujem dobro tekmo, odločale bodo malenkosti. Srbom imamo kar nekaj za vrniti, motivacije nam zagotovo ne bo manjkalo,” pred izredno pomembno tekmo razmišlja podajalec Gregor Ropret, ki je bil zaradi bolezni vprašljiv za turnir v Gdansku.

Kapetan: Vemo, v kakšnem stanju smo

Slovenci na Poljskem nastopajo tudi v Klemnom Čebuljem, ki je z ostalimi fanti, ki imajo za sabo dolgo pot iz Filipinov, opravil le nekaj treningov. “Srbija ima res vrhunske igralce, mi pa vemo, v kakšnem stanju smo. Poškodbe, dolge poti, nepopolne postave. V polni postavi smo zaradi vseh težav opravili le en skupen trening. Zavedamo se, da nam manjka še veliko treninga, veliko trdega dela, … A ne glede na to, bomo proti Srbom dali vse od sebe, videli pa bomo, kaj nam bo to prineslo,” pravi kapetan Tine Urnaut.

Foto: volleyballworld

Poraženec se bo (najverjetneje) obrisal pod nosom

Obračun proti Srbiji bo še toliko bolj pomemben, saj tudi evropskih prvakom iz leta 2019 v tej sezoni VNL ne gre vse po načrtih. Tudi sami se še borijo za vstop med osem najboljših, zato gre za tekmo, ki se jo mora dobiti. Poraženec bi se po zmagi Irana nad Poljsko skorja zagotovo obrisal pod nosom in ostal brez nastopa v Bologni.

“Pričakujem res težko tekmo, saj bo ta neposredno odločala na razvrstitev na lestvici. Gre za boj za uvrstitev med osem. Vidim, da so fantje dobri prijatelji, a na tekmi bo vse drugače. Pričakujem napeto tekmo, polno emocij in tenzije,” pa je svoje misli strnil tudi slovenski selektor Mark Lebedew.

Foto: volleyballworld

Srbi pričakujejo težke noge Slovenije

Na drugi strani tudi Srbi ne iščejo ničesar drugega kot zmago. Spoštujejo Slovence, vedo, kdo je evropski podprvak, a tudi vedo, da so Slovenci do zdaj prepotovali pol sveta. Pričakujejo težke noge Slovencev, sami pa napredek v svoji igri in nove tri točke, ki bi jim v boju za vodilnih osem še kako prav prišle.

Tekmo med Slovenijo in Srbijo si boste lahko ob 20. uri zvečer ogledali tudi na Sportklub 3. Če niste naročnik Telemachovih storitev, vam je na voljo predplačniški paket EON, ki je dostopen v omrežju kateregakoli operaterja.

Lestvica Lige narodov (VNL 2022):

Standings provided by SofaScore LiveScore

*Pri lestvici se v prvi vrsti gleda število zmag, šele nato točke, osvojeni in izgubljeni nizi, …