Po preobratu: “V nadaljevanju smo odigrali tako, kot znamo”

Odbojka 16. Jun 202116:29 > 17:07 0 komentarjev
Foto: FIVB

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v ligi narodov s 3:1 (-18, 18, 18, 17) porazila Avstralce. Prvi niz so sicer dobili Avstralci, potem ko je selektor Alberto Giuliani nekoliko premešal začetno postavo. Po tekmi so dvoboj z Avstralijo komentirali Rok Možič, Alen Šket in Jan Kozamernik. V četrtek čaka Slovence že tekma 12. kroga lige narodov, pomerili se bodo z Iranom.

Ko je slovenski selektor v nadaljevanju vrnil nekatere najboljše, na mesto korektorja Aleša Šketa in na položaj sprejemalca Roka Možiča, so slovenski odbojkarji stvari postavili na svoje mesto in slavili še osmo zmago na 11 tekmah.

Izjava Roka Možiča

“Vedeli smo, da ne bo lahko, Avstralija ni slaba ekipa. Po težki včerajšnji tekmi se je poznala utrujenost, ampak sem vesel, da je po težkem prvem nizu selektor v nadaljevanju našel udarno postavo. Prav tako sem vesel, da mi je ponudil priložnost, da sem lahko pomagal ekipi in skupaj se lahko veselimo zasluženih treh točk, ki so nam zelo pomembne za uvrstitev na lestvici in za nadaljevanje turnirja.”

Izjava Jana Kozamernika

“Res je bila težka tekma, sploh s psihičnega vidika. Po včerajšnji tekmi z Brazilijo, na kateri smo se izpraznili tako psihično kot energijsko, nas je danes čakal težek zalogaj. Avstralija ne glede na to, da na turnirju ni zmagala na veliko tekmah, je vedno neugoden tekmec, kar se je pokazalo tudi v prvem nizu. Vedno dajo vse od sebe, borijo se do konca, dihali so nam za ovratnik vse do konca srečanja in zato sem vesel, da smo tudi mi obdržali glave na pravem mestu, zaigrali kot ekipa in pripeljali tekmo do konca na način, na kakršnega smo jo. Osvojili smo tri zelo pomembne točke. Zdaj nas čaka niz tekem, na katerih moramo biti z glavo povsem pri stvari. Cilj je, da na vseh zaigramo najbolje in zmagamo. Jutri nas čaka Iran, ki je že prikazal dobro odbojko. Mi se moramo nekoliko odpočiti, dobiti nekaj sveže energije in jutri stopiti na igrišče, kot da je to finale lige narodov. Mislim, da nam bo veliko lažje, če bomo tako vstopili v vsako tekmo, kajti tako bomo na srečanjih dosegli rezultate, ki jih želimo.”

Izjava Alena Šketa

“Zelo težka tekma s psihičnega vidika. Včeraj smo šli pozno spat, današnja tekma je bila zgodaj in imeli smo težkega nasprotnika, kar se je tudi videlo v prvem nizu. Tekmeci so krenili v srečanje zelo sproščeni, mi pa malce preveč ležerno, vendar smo se kasneje zbrali in v nadaljevanju zaigrali tako kot znamo ter zasluženo zmagali. Pred jutrišnjo tekmo z Iranom bomo imeli nekaj več časa za počitek. Gre za odlično ekipo, že veliko let so v vrhu svetovne odbojke. Zagotovo bomo tudi jutri v tekmo krenili z željo po zmagi, tako kot na vsaki tekmi”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!