Po veliki zmagi nad Francijo: Lahko rečem le, bravo, ekipa

Odbojka 10. Jun 202116:35 > 16:37 0 komentarjev
Rok Možič v Braziliji že pripravlja slovensko eksplozijo. Foto: FIVB

Slovenska odbojkarska reprezentanca je na osmi tekmi v ligi narodov prišla do šeste zmage, s katero ostaja resno v boju za prva štriri mesta, ki vodijo v polfinale in boja za odličja. Slovencem na obračunu s Francijo dolgo ni kazalo dobro, zaostajali so že z 0:2 v nizih, nato pa jim je uspel epski preobrat in se zasluženo razveselili nove zmage. Kaj so po tekmi povedali slovenski fantje?

Rok Možič:

“Neizmerno sem vesel današnje zmage. Po zaostanku z 0:2 in medli igri z obeh strani, smo nato težko dobili tretji niz s 25:23 in naredili preobrat ter se na koncu veselili po petih nizih. To je velika zmaga, po dolgem času smo zopet premagali Francoze. Lahko rečem le, bravo, ekipa. Vsak, ki je stopil na igrišče, je dal od sebe maksimum. Sam pa sem zelo vesel nove priložnosti, ki sem jo dobil za igro, ter jo zopet dobro izkoristil,” je po zmagi dejal avtor velikega preobrata, 19-letni Rok Možič, ki je bil z 20 točkami najboljši posameznik tekme. To je bila prva zmaga nad Francijo na uradnih tekmah.

Klemen Čebulj:

Slovenci s šestimi zmagami in dvema porazoma ostajajo resno v boju za prva štiri mesta. “Zelo smo si želeli te zmage proti Franciji. Mislim, da smo jo danes tudi krvavo potrebovali. Ta tekma bo zelo pomembna tudi za kasnejšo uvrstitev na lestvici. Vsi, ki smo danes stopili na igrišče, smo dali od sebe 100-odstotkov in le na ta način lahko nadaljujemo, da igramo kot ekipa, da igramo kot eno. Mislim, da je bil to ponovno eden glavnih pokazateljev, da lahko premagamo vsako reprezentanco,” je poudaril Klemen Čebulj.

Alen Šket:

“Glede prvih dveh nizov je škoda izgubljati besede, saj nismo bili pravi. Važno je, da smo se pobrali po dveh nizih, stopili skupaj. Vedeli smo, da tako slabo ne moremo igrati še naprej. Strnili smo vrste, začeli bolje servirati, tudi boljše igrati v obrambi in napadu. Vse nam je steklo in zasluženo smo zmagali,” pa so bile besede Alena Šketa.

Zadnji obračun v tretji seriji bo naša vrsta igrala proti Rusiji, in sicer jutri, ob 12. uri. Neposredni prenos tekme bo na Sportklubu 1.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!