V Tivoliju brez presenečenja, Modena do lepe prednosti

Odbojka 8. Feb 202319:48
ACH Volley
Foto: Aleš Fevžer

ACH Volley je na prvi tekmi četrtfinala pokala CEV z 1:3 izgubil proti favorizirani Modeni. Oranžni zmaji so sicer v drugem nizu povsem razbili goste, žal pa so v preostalih več pokazali Italijani. Slovenski prvaki so pred povratno tekmo, ki bo čez teden dni v Italiji, v zelo težkem položaju.

ACH Volley se zvezdniškega tekmeca ni ustrašil in odločno začel. Po odličnem začetnem začetnem Filipa Šestana, ki je zamajal sprejem Earvina Ngapetha, je prvo vodstvo za dve točki poskrbel Matic Videčnik. Po odličnemu zaključku Mateja Köka, se je prednost Ljubljančanov povzpela na tri (10:7), a veselje ni trajalo dolgo, saj je domače s servisi pogasil mladi Tommaso Rinaldi. Dosegel je kar tri ase zapored in Modeno popeljal do vodstva za točko (11:10).

Začetni postavi:

ACH: Gjorgiev, Todorović, Videčnik, Koncilja, Kök, Šestan, Kovačevič (L)

Modena: Bruno, Sanguinetti, Stanković, Ngapeth, Lagumdžija, Rinaldi, Rossini (L)

Modena ni popuščala, ACH Volley pa ni bil več tako prodoren kot na samem začetku. Po dveh zaporednih točkah Giovannija Sanguinettija so italijanski odbojkarji povedli s kar 16:12 in trenerju Radovanu Gačiču ni preostalo drugega, kot da poskusi z minuto odmora. Prekinitev ni pomagala, saj je Bruno Rezende dosegel nov as za 17:12, prednost petih točk pa je poskrbela za povsem miren zaključek prvega niza. Modena ga je na koncu dobila zanesljivo s 25:18.

Domači v drugem nizu razbili Italijane

Modena je po zanesljivo dobljenem prvem nizu malce popustila, ACH Volley pa je zahvaljujoč odličnemu servisu Danijela Koncilja pobegnil Italijanom. V napadu se je povsem ustavilo tudi Adisu Lagumdžiji, Oranžni zmaji pa so bruhali ogenj. Ngapeth je od jeze trgal mreže, Šestan pa je delal luknje na strani Modene (10:3).

Kapetan Nikola Gjorgiev je bil spet najboljši posameznik ACH Volleyja. Foto: CEV

Prednost je ACH Volley brez težav držal tudi v nadaljevanju. Šestan je zadel za 13:7, po novi napaki v napadu Lagumdžije in asu Koncilje pa se je prednost slovenskih prvakov povzpela kar osem točk naskoka (15:7). Po točki kapetana Nikole Gjorgieva in neubranljivemu začetnemu udarcu Šestana je ACH Volley povedel s kar 19:10 in si priskrbel miren zaključek. Modena je bil potolčena kot že dolgo ne, v Tivoliju pa se je vse začelo znova (25:17).

Modena se je hitro vrnila med žive

Modena je tudi v Tivoliju uprizorila igro toplo hladno, a v tretjem je bila ponovno na višjih obratih. Po močnem servisu Ngapetha je Modena Gjorgieva ujela s trojnim blokom in povedla s 7:4. ACH Volley se ni dal, z nekaj res odličnimi obrambami v polju je kazalo, da ostajajo vroči, ko je na začetni udarec prišel Rinaldi. 21-letni italijanski biser je najprej udaril z asom, nato pa zadel še Gjorgieva, Šestan pa je iz neizdelanega napada naletel na blok Stankovića (12:7). Prednost peti točk so Italijani zadržali  vse do konca.

Andrea Giani
Foto: CEV

Na servisu sta za razliko od prej zablestela še Ngapteh in Lagumdžija, Ljubljančani pa so bili nemočni. Ko je nov as dosegel še Rinaldi je Modena povedla s kar 23:15 in tudi najmanjših upanj domačih odbojkarjev je bilo konec. Zadnjo točko za vodstvo z 2:1 v nizih je dosegel turški korektor Lagumdžija.

Po bloku Ngapethu je že vzklilo upanje, a ne za dolgo

ACH Volley je vedel, da igra za preživetje, kar je v ljubljanske vrste vneslo nervozo. Po zgrešenih napadih Köka in Gjorgieva je Modena hitro povedla s 7:3. Ljubljančani so približali na dve točki zaostanka, a Italijan so hitro vrnili udarec. Po točki Lagumdžije in odličnem bloku Stankovića je prednost gostov narasla na 13:8. ACH Volley v nadaljevanju ni igral slabo, a na manj kot tri toče zaostanka se mu ni uspelo približati. Izkušena Modena se ni dala in držala majhno razliko.

ACH Volley je po bloku nad Ngapethom zapretil z 21:22, kar je trenerja Modene Andreo Gianija prisililo v minuto odmora. Modena je po točki Lagumdžije in asu Ngapetha hitro prišla do prve zaključne žoge za zmago (24:21). Francoz prve ni izkoristil, drugo priložnost pa izkoristil odlični Turek in Modeno popeljal do zmage in velike prednosti pred povratno tekmo.

Povratna tekma bo naslednjo sredo ob 20.30 v Modeni.

Pokal CEV, četrtfinale (prve tekme):

Torek, 7. februar:
Montpellier – Piacenza 3:1 (-23, 23, 22, 20)

Sreda, 8. februar:
ACH Volley – Modena 1:3 (-18, 17, -16, -22)
Karlovarsko – Belchatow 3:2 (23, 25, -13, -21, 11)
Roeselare – Greenyard Maaseik 3:1 (23, -20, 23, 23)

Komentari

Vaš komentar