Pravljica ACH Volleyja se nadaljuje

Odbojka 12. Jan 202221:25 > 21:36 1 komentar
ACH Volley si je pred gostovanjem v Bukarešti priigral lepo prednost.

ACH Volley je na prvi tekmi osmine finala Pokala Challenge v Tivoliju s 3:1 (24, -21, 19, 12) ugnal romunsko Steauo. Gostje iz Bukarešte so zapretili le v drugem nizu, ko so po velikem preobratu prišli do niza, a to ni bilo dovolj, da bi končali izjemen niz oranžnih zmajev, ki v tej sezoni ostajajo neporaženi. To je bila njihova že 28. zmaga v sezoni.

ACH Volley je bil v prvem nizu tisti, ki je imel ves čas vse pod nadzorom. Vodil ja tri, štiri točke in prednost pred gosti iz Romunije, ki so imeli slab sprejem, ohranili vse do same končnice. Vodili so s 23:20, nato pa so gostje dosegli štiri točke v nizu in povedli s 24:23.

Slovenski pokali prvaki so bili v šoku, a četa Mladena Kašića se ni dala in po točko Nikole Gjorgieva najprej izenačila na 24:24, nato je bil v napadu uspešen tudi Matic Videčnik, za zmago oranžnih v prvem nizu pa je as dosegel še Alen Šket.

Tokrat se po mrku niso pobrali

Tudi v drugem nizu smo spremljali podobno zgodbo. ACH Volley je vodil in narekoval tempo, žal pa se je pri vodstvu 17:14 spet ustavilo. Romuni so na krilih korektorja Mateia in Radunovića štiri točke zapored in prvič v drugem nizu povedli z 18:17. Ljubljančani so sicer korak z gosti še držali do 20:20, nato pa je Steaua spet zablestela v končnici in izenačila na 1:1 v nizih (25:21).

Statistika:

ACH Volley: Pernuš 1, Šket 10, Rutar, Mašulović 13, Todorović 1, Peruničić, Okroglič 12, Kovačič, Gjorgiev 17, Pokeršnik, Videčnik 8, Kök.

Steaua: Radunović 18, Lakčević, Ghionea, Peta 15, Lopar 8, Dumitru, Ocunschi, Iftime, Vologa 4, Matei 15, Miron, Montea 1, Kostić 1

Zmaji hitro razprli krila in začeli bruhati ogenj

V tretjem nizu so domači končno zaigrali tako, kot znajo in si hitro priigrali lepo prednost (10:6). Za razliko od prvih dveh nizih ni bilo niti nihanj in prednost pred gosti, ki so bili povsem nemočni, je le naraščala. Tretji niz so na krilih glasnih navijačev oranžni zmaji dobili s 25:19.

Ekspresno dobljeni tretji niz se je izkazal, za še zadnji udarec za Romune, ki so denimo v domačem prvenstvu v tej sezoni izgubili le enkrat. Ekipa iz Tivoliju je že po nekaj minutah vodila z 8:2 in 10:4, pri 16. točki pa je bila prednost pred Romuni že devet točk. ACH Volley ni popuščal vse do konca in na koncu brez večjih težav strl tudi romunskega tekmeca.

Veselje po zmagi nad Romuni:

Izjavi trenerja ACH Volleyja Matica Videčnika in Janija Kovačiča:

Matic Videčnik: “Nasprotnik je bil zelo dober, blestel je v obrambi, dvignili so marsikatero žogo, ki je nismo pričakovali. Morali smo se privaditi na to in začeti graditi točko po točko. V prvenstvih nam gre vse kot po maslu, ekipe na nas ne pritiskajo, tukaj pa se je zgodilo ravno to, zato smo se malce zakrčili, a v nadaljevanju nam je steklo in v zadnjih dveh nizih smo res pokazali, kdo je gospodar. Na povratni tekmi pričakujem težji odpor, saj bodo igrali doma, mi bomo imeli v nahrbtniku pot, a klub nam res nudi najboljše pogoje, zato bomo potovali v Bukarešto dva dni prej, da malce potreniramo, da se navadimo. Verjamem, da nam bo uspelo.”

Jani Kovačič: “Romuni so igrali brez pritiska, ker smo bili na papirju mi favoriti. Tudi, ko so zaostajali, so bili mirni. Igrali so svojo igro. Nam pa se je mogoče poznalo, da smo že malce utrujeni, da je za nami že veliko tekem. Tudi koronavirus nam ni prizanesel, tudi sam sem ga imel, verjamem pa, da se bomo v naslednjih dnevih, tednih spet dvignili. V Romuniji nam zadostujeta dva niza, a tudi v Bukarešti bomo šli na zmago, bo pa treba začeti tekmo resno od samega začetka, saj bodo Romuni doma trši oreh. To smo se naučili že v Ukrajini.”

Za preboj med osem potrebujejo le še dva niza

Povratna tekma v Bukarešti bo čez teden dni (19. januar), po zanesljivi zmagi v Tivoliju ACH Volley za preboj med osem najboljših v Romuniji potrebuje osvojiti le še dva niza, a verjamemo, da ga bo tudi na gostovanju zanimala le zmaga. ACH Volley v tej sezoni v vseh tekmovanjih sploh ne pozna poraza – nanizal je že 28. zmag.

Pokal Challenge, moški, 1/8 finala (prva tekma):

Sreda, 12. januar:
ACH Volley – Steaua Bukarešta 3:1 (24, -21, 19, 12)
Gjorgiev 17, Mašulović 13, Okroglič 12; Radunović 18, Matei 16

Epicentr – Podolyany – Panathinaikos 1:3 (-24, -23, 20, -22)
Sašo Štalekar (Panathinaikos): 9 točk – 1 as, 3 bloki; 56% napad (5/9)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje