Razočaranje je veliko: “Cilj je bila zlata kolajna”

Odbojka 11. Sep 202223:01 0 komentarjev

Dejan Vinčić je odkrito povedal, da je slovenska odbojkarska reprezentanca v Katovice odpotovala po zlato kolajno, zato je končno četrto mesto na svetovnem prvenstvo ocenil kot neuspeh. "Mogoče bom po nekaj prespanih nočeh razmišljal drugače, a trenutno sem zelo razočaran," je povedal.

“Trenutno je razočaranje veliko. Cilj je bila kolajna, ne katerakoli, ampak zlata kolajna. Brazilci so bili danes boljši. Tekmo smo odlično odprli, imeli smo vse v svojih rokah, narekovali smo ritem, nato pa nismo več znali priti do točke na brazilski servis. Nanizali so sedem zaporednih točk in vse se je podrlo. Brazilci so odigrali fantastično v obrambi in v napadu. Žal nam je, da nam ni uspelo proti do brona, a nimamo kaj,” je iskreno delil svoje misli Dejan Vinčić.

V tekmi nihanj boljši Brazilci

V tekmi nihanj, kjer so se točke dosegale v serijah, so jo na koncu bolje odnesli Brazilci, ki so tudi fizično delovali boljše od naše zasedbe. Odsotnost zvezdnika Ricarda Lucarellija, ki se je poškodoval v polfinalu, se jim ni poznala in na koncu so zasluženo zmagali in osvojili bron, Slovenci pa so se morali zadovoljiti s četrtim mestom.

Vrhunci tekme med Slovenijo in Brazilijo:

Ponovno so poskrbeli za evforijo

Če potegnemo črto, gre za zelo uspešno prvenstvo. Odbojkarjem je spet uspelo, tisto, kar jim mnogi očitajo, da se v odbojkarskem svetu ne da – razprodali so Stožice. Ni jim to uspelo le enkrat, ampak trikrat, v Stožicah so se dogajale stvari, ki se jih ne da opisati z besedami.

Foto: Aleš Fevžer

“To kar smo doživeli v Stožicah se ne da opisati z besedami. Ponosen sem na naš narod, na naše navijače, na Stožice, na celotno Slovenijo. Dihala je z nami in to je tisto, kar mi bo za vedno ostalo v spominu na tem svetovnem prvenstvu. V Katovicah ni šlo vse po načrtih, a po kakšni prespani noči bomo tudi mi dojeli, da vse skupaj ni tako slabo, a trenutno smo zelo razočarani,” zmešanimi občutki pripovedoval Vinko.

“Žrtvovanje” Lige narodov je bilo nujno

Na vprašanje, kako bi ocenil reprezentančno sezono, je ostal pri izrečenem in še enkrat izustil besedo neuspeh.

Foto: Guliverimage

“Kot sem rekel, cilj je bil zlata kolajna, a če pogledaš bolj z laičnega vidika, pa je težko reči, da je četrto mesto na svetu nekaj slabega. Liga narodov je bila že od začetka le teren, da se da priložnost mlajšim, kar se mi zdi nujno potrebno, če želimo nadaljevati v tem ritmu. Reprezentanca se stara, nismo več najmlajši, zato bodo v prihodnje potrebne kakšne menjave, da se vse skupaj malce osveži. A že od samega začetka je bil primerni cilj svetovno prvenstvo. Menim, da nam je uspelo dobro tempirati formo, na prvenstvo smo prišli zdravi, z vsemi najboljšimi, brez tega ne bi prišli tako daleč,” je še dodal slovenski organizator igre.

Zanimivost: Slovenci so šele drugič v zgodovini nastopili na svetovnem prvenstvu. Leta 2018 na svojem krstnem nastopu v Torinu so osvojili 12. mesto, štiri leta kasneje pa so se borili za odličja. Na koncu je malce zmanjkalo, a tudi četrto mesto je velik uspeh. Verjamemo, da bo tudi Vinko kmalu podobnih misli.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!