Dejan Vinčić o novem selektorju, ki ga dobro pozna

Odbojka 18. Feb. 202219:28
Delite:
Izkušeni Dejan Vinčić bo med potniki na Filipine. Foto: CEV

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je na klop slovenske moške izbrane vrste postavila avstrelskega storkovnjaka Marka Lebedewa, ki ga dobro pozna Dejan Vinčić. Kaj meni o njem?

Slovenski reprezentant in avstralski strokovnjak od začetka te sezone sodelujeta tudi v klubu. Mark Lebedew je namreč pred to sezono na klopi nemškega velikana Friedrichshafna zamenjal Michaela Warma in prevzel ekipo, za katero od leta 2020 igra tudi Dejan Vinčić.

“Gre v prvi vrsti za dobrega človeka in menim, da je to zares pomembna vrlina. Gre za dobro osebo in dobrega trenerja. Deloval je v najboljših ligah, osvajal lovorike in ima tudi izkušnje z vodenjem reprezentance. Mislim, da je OZS pri izboru naredila dobro delo,” je novo ime na slovenski klopi pokomentiral izkušeni podajalec.

Dejan Vinčić in mark Lebedew sodelujeta že v klubu. Foto: CEV

Prepričan, da bodo uspešni tudi z novim selektorjem

Verjame, da bo Slovenija tudi z njim nadaljevala z rezultati iz preteklosti. “Gre za kompletnega trenerja z vsemi pozitivnimi lastnostmi. Menim, da je pravi mož za to delo in da bomo tudi z njim nadaljevali z uspehi. Vem, da jih bo težko ponoviti, a tako pravimo vsako leto, pa nam uspeva. Prepričan sem, da nam bo po tej poti uspelo hoditi tudi z novim selektorjem,” je še dodal izkušeni 35-letni Velenjčan.

Portret selektorja

Avstralski strokovnjak iz Adelaide, ki bo letos dopolnil 55 let, ima za seboj uspešno igralsko, predvsem pa trenersko kariero. Začel jo je leta 1997 v izbrani vrsti Avstralije kot pomočnik selektorja, reprezentanca je med drugim nastopila na olimpijskih igrah v Sydneyju. Nato se je preselil v Evropo in najprej sedel na klop nemškega prvoligaša SV Bayerja, zatem eno sezono vodil belgijski Lennik ter kot pomočnik deloval pri italijanski Vibo Valentii, poljskem Jastrzebskem in nemški reprezentanci. Leta 2010 je prevzel vodenje moštva Berlin Recycling Volleys, s katerim je trikrat osvojil nemško prvenstvo in nastopal v ligi prvakov ter v njej v sezoni 2014/15 osvojil tudi bronasto odličje.

Lebedew je kariero nadaljeval na Poljskem, kjer je tri sezone uspešno vodil Jastrzebski, zatem še Warto Zawiercie in Wroclaw, v letošnji sezoni pa je na čelu še enega nemškega velikana, VfB Friedrichshafna. Od leta 2017 do 2020 je bil selektor reprezentance Avstralije, ki je nastopala v svetovni ligi in v ligi narodov, igrala na svetovnem prvenstvu 2018 in na azijskem prvenstvu, na katerem je leta 2019 osvojila srebro.

Giulianijeve dosežke bo težko ponoviti

Alberto Giuliani se tako po dveh uspešnih letih dokončno poslavlja od slovenskega selektorskega stolčka. Slovenijo je popeljal do dveh srebrnih odličij na evropskih prvenstvih in četrtega v krstnem nastopu v ligi narodov.

Pred srebrnimi junaki je v tem poletju drugi nastop v ligi narodov, jeseni pa jih v Rusiji čaka drugi nastop na svetovnem prvenstvu. Leta 2018 so na SP v Italiji in v Bolgariji zasedli 12. mesto.

Loading Poll...

 

Komentari

Vaš komentar