Slovenke namučile favorizirane domačinke (VIDEO)

Odbojka 19. Avg 202322:45 > 22:47 0 komentarjev
Slovenija odbojka ženske
Foto: CEV

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je danes odigrala svojo drugo tekmo na evropskem prvenstvu, ki ga skupaj gostijo Belgija, Italija, Nemčija in Estonija ter doživela drugi poraz. V Gentu so bile gostiteljice Belgijke boljše s 3:1 (18, 20, -21, 32).

Tretji nastop na EP po letih 2015 in 2019 so slovenske odbojkarice odprle z porazom. Kljub borbeni predstavi so bile v petek po treh nizih premočne poljske tekmice. Danes so Slovenke znova prikazale borbeno igro, gostiteljicam odvzele niz in skoraj izsilile še petega.

Uvodna niza so Belgijke dobile dokaj prepričljivo, v tretjem pa so slovenske odbojkarice prikazale svojo pravo igro, nadzorovale potek in prišle do svojega prvega niza na tem EP. V četrtem so se z domačinkami borile vse do konca, a so bile v zaključku nekoliko bolj zbrane Belgijke, ki so zadnji niz dobile s 34:32. V slovenski izbrani vrsti je bila s 24 točkami tokrat najboljša Lorena Lorber Fijok.

Izjave po tekmi:

Naslednja tekma Slovenke čaka že v nedeljo, ko bodo igrale proti Srbkinjam, aktualnim evropskim podprvakinjam. Po dnevu premora se bodo v torek pomerile z Madžarkami, za konec predtekmovalnega dela dan kasneje pa še z Ukrajinkami.

Evropsko prvenstvo, 19. avgust:

Slovenija – Belgija 1:3 (-18, -20, 21, -32)

Lestvica:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!