O Slovencih spoštljivo, a zanima jih le zmaga

Odbojka 9. Sep 202215:00
Odbojakrska reprezentanca Italije
Foto: FIVB

Potem ko so v četrtfinalu evropskega prvenstva premagali močne Francoze, bodo italijanski odbojkarji naslednji tekmec Slovenije na svetovnem prvenstvu. Zahodni sosedi pred sobotnim obračunom v Katovicah (21.00) na Poljskem ne skrivajo, da so na šampionat prišli po odličje.

“Noro, ne moremo verjeti, kaj nam je uspelo proti tako odlični reprezentanci, kot je francoska. Bilo je zelo težko, a zdaj se lahko veselimo tega dosežka in zmage,” zadovoljstva po uvrstitvi v polfinale svetovnega prvenstva ni skrival italijanski reprezentant Gianluca Galassi.

Veselja 25-letnega odbojkarja Trenitina in soigralcev ni težko razumeti, saj so Francozi pred četrtfinalnim obračunom veljali za favorite. Ne nazadnje so še dober mesec pred tem Italijane v polfinalu lige narodov v Bologni odpravili s 3:0, v sredo pa v Stožicah po hudem boju in petih nizih le morali priznati premoč Italiji.

Prav zahodni sosedi bodo naslednji tekmec Slovenije na svetovnem prvenstvu, česar pa po obračunu z olimpijskimi prvaki še niso vedeli, saj so svoj dvoboj odigrali pred Slovenci. Kljub temu so v njihovem taboru priznali, da v polfinalu pričakujejo prav igralce selektorja Gheorgheja Cretuja, kar se je le nekaj ur pozneje tudi potrdilo.

Foto: FIVB

“Slovence poznamo zelo dobro, saj jih kar nekaj igra v Italiji. Proti številnim smo se že pomerili, z nekaterimi smo tudi klubski soigralci. So zelo močni, a poskušali bomo zmagati,” je povedal Gallasi, ki se še kako dobro spominja tudi lanskega finala evropskega prvenstva, v katerem so v finalu premagali prav Slovenijo, letos pa bili s 3:0 od njih boljši tudi v že omenjeni ligi narodov.

“Že v finalu zadnjega evropskega prvenstva so bili zelo ognjeviti,« je poudaril srednji bloker, ki mu je bilo prav vseeno, s kom se bo pomeril v polfinalu. “Dlje kot se na tekmovanju, kot je svetovno prvenstvo, prebiješ, težje postane. To nam ne predstavlja težav. Neumno bi bilo, da bi se uvrstili v finale in bi nasproti stala 20. ali 30. reprezentanca sveta. Vemo, da nam ne bo lahko, a smo pripravljeni,” je povedal odbojkar.

Ferdinando De Giorgi Foto: FIVB

Kot ekipo s karakterjem je slovensko vrsto opisal njegov selektor Ferdinando De Giorgi. Podobno kot njegov varovanec je tudi on o Slovencih govoril spoštljivo. “Veliko igralcev igra v Italiji, zato jih poznam zelo dobro. Poleg tega sem treniral Tineta Urnauta, ki je izvrsten in tehnično odlično podkovan odbojkar,” je razlagal De Giorgi, izjemno ponosen na svojo ekipo, ki se je med štiri najboljše reprezentance uvrstila neporažena.

Komentari

Vaš komentar