Odločitev je padla, Poljaki ne bodo tvegali

Odbojka 11. Avg 202211:34 1 komentar
foto: Guliverimage

Poljski odbojkarji bodo naslov svetovnih prvakov branili brez prvega zvezdnika Wilfreda Leona, ki se je po dveh mesecih vrnil po operaciji kolena, a Poljaki ne želijo tvegati.

Čeprav so Poljaki trdili, da se bo selektor Nikola Grbić o svoji ekipi, s katero se bo lotil svetovnega prvenstva, odločil konec tedna, je predsednik Poljske odbojkarske zveze Sebastian Swiderski razkril, da Kubanca s poljskim potnim listom ne bo med 14 igralci, ki bodo Poljsko zastopali na svetovnem prvenstvu.

Zahvalili so se za mu trud

“Po zdravniškem posvetu in številnimi pogovori med trenerjem, osebjem in zdravniki je bilo odločeno, da bi bila vključitev Wilfreda Leona v ekipo za svetovno prvenstvo preveč tvegana,” je sporočila Poljska odbojkarska zveza in se Kubancu zahvalila za ves trud, da bi se vrnil v reprezentanco.

Leon je po koncu klubske sezone odšel na operacijo kolena, čeprav so ga mnogi odpisali že operaciji in mu prižgali rdečo luč, ni veliko manjkalo, da bi Kubanec vendarle nastopil tudi na SP. Sam je mnenja, da bi lahko ekipi pomagal v izločilnih bojih, a Poljaki, kot se je pričakovalo, ne bodo tvegali.