Po hitrem koncu privarčevali energijo za najboljša v skupini

Odbojka 6. Sep 202121:20 > 21:38 0 komentarjev
Slovenija po pričakovanju stopnjuje ritem. Foto: CEV

Po opozorilu proti Čehom so se slovenski odbojkarji odzvali v slogu največjih in po hitrem postopku odpihnili tako Črno goro kot tudi Belorusijo. Zmagi sta Slovenijo popeljali na rob uvrstitve v izločilne boje EuroVolleyja 2021, a pred njo sta še najtežji tekmi v skupini proti Bolgariji in Italiji. Tudi ti dve bo skušala dobiti in si priboriti čim boljše izhodišče.

Slovenci izpolnjujejo napovedi pred turnirjem, ko so trdili, da bodo rastli iz tekme v tekmo in stopnjevali formo. Dogaja se natanko to. Po sicer nenadejanem porazu proti nabrušenim domačinom Čehom slovenska reprezentanca deluje vse bolje in bolje. Tako kot Črni gori tudi Belorusom niso dovolili niti enega niza in tekmo rešili že po dobri uri igre.

Štern: Približujemo se maksimumu

“Dvigujemo našo formo in se približujemo maksimumu, a imamo v nekih elementih še prostora za napredek. Mislim, da je to super, zlasti glede na naš razpored tekem. Dobro je, da stopnjujemo formo,” je po zmagi dejal prvi “strelec” Slovenije na turnirju Tonček Štern.

Odlična igra v bloku, Belorusom ni pomagal niti servis

Slovenci proti Belorusom niso blesteli na sprejemu, saj so dobili kar devet asov, so pa bili toliko boljši v bloku (Slovenija: 10, Belorusija: 2), da se nasprotniki tudi ob odličnem začetnem udarcu niso mogli kosati s Slovenijo, ki jo za konec bojev v skupini B čakata še najtežji tekmi – proti močnima Bolgariji in Italiji.

Spreminjajo se v vojake na misiji, ki imajo samo en cilj. Foto: CEV

“Prihajata Bolgarija in Italija, ki sta na malo višjem nivoju kot naši dosedanji nasprotniki. Danes je bilo pozitivno tudi to, da smo odigrali dokaj lahko tekmo in nismo potrošili vseh moči ter gremo lahko v hotel počivat in na terapije, da bomo maksimalno pripravljeni pred novimi tekmami,” je še dodal prvi slovenski korektor.

Čebulj: To ves čas govorimo

“Po tej zmagi moramo ostati zbrani in se osredotočiti na vsako tekmo posebej. Tako smo navajeni, to skozi vsa prvenstva ves čas govorimo. Tekma z Belorusi je za nami, v torek moramo biti zbrani in predvsem pozitivni ter osredotočeni, da še naprej stopnjujemo našo formo,” je še Tončka dopolnil z 12 točkami najučinkovitejši igralec Slovenije Klemen Čebulj.