Ponosne Slovenke dokazale, da se nikoli ne predajo

Odbojka 4. Sep 202212:12
Foto: CEV

Ne le slovenski odbojkarji, v teh dneh blestijo tudi njihove stanovske kolegice, ki so v soboto v Bakuju premagale Azerbajdžan (3:1) in si še tretjič v zgodovini priigrale nastop na evropskem prvenstvu.

Slovenskim odbojkaricam je velik podvig uspel že dva kroga pred koncem kvalifikacij, potem ko so se z zmago proti neposrednemu tekmecu za prvo mesto Azerbajdžanu še utrdile na vrhu skupine D.  “Dobro smo se pripravili na tekmo, tako fizično kot taktično, tekmice smo dobro analizirali. Igrajo agresivno, a moje igralke so se držale navodil in smo jih uspeli zaustaviti. Igrali smo pametno, dobro izkoriščali protinapade, še posebno pa me veseli četrti niz, v katerem smo dokazali, da se ekipa nikoli ne preda. Res sem lahko zelo, zelo zadovoljen,” veselja po tekmi v Bakuju ni skrival selektor slovenske vrste Marco Bonitta.

Foto: CEV

Na tekmi sicer ni manjkalo preobratov. Potem ko so gostje dobile prvi niz, so drugega izgubile, a se pobrale v tretjem. V četrtem je nato že kazalo, da bo potreben še peti niz, a so se Slovenke zbrale in Azerbajdžankam zabile še zadnji žebelj v krsto. “Teden časa smo imele, da se pripravimo na njih, uspelo nam je dobro. Blok in obramba nam je danes res dobro šla. Povsem smo jih zaustavile in zasluženo zmagale. Vemo, kaj nam je ta zmaga prinesla, res smo zelo vesele,” je bila s predstavo zadovoljna slovenska reprezentantka Mija Šifta, ki se je izkazala z učinkovito igro v napadu. Dosegla jer kar 18 točk.

Foto: CEV

Anja Mazej ponosna na ekipo

Slovenska reprezentanca je sicer pred sredinim povratnim obračunom z Azerbajdžanom v odlični formi, saj poraza ne poznajo že vse od junija. Odtlej so zabeležile kar pet zaporednih zmag, nasprotnicam pa oddale le tri nize. “Res sem vesela, da smo premagale najboljše tekmice v skupini in se uvrstile na evropsko prvenstvo. Ponosna sem na ekipo, ker smo se večinoma časa držale tistega, kar smo se dogovorile. Še vedno je bil en velik padec v igri, a sem vesela, da smo se znali pobrati in na koncu zmagati,” je dodala Anja Mazej, ki je blestela na mestu libera.

Deset blokov kapetanke, pet asov Lorene

Slovenke so proti Azerbajdžanu blestele v vseh elementih. Dosegle so kar sedem asov in kar 15 blokov. Lorena Lorber Fijok je začetnim udarcem dosegla pet točk, kapetanka Saša Planinšec pa kar 10 z blokom, kar je res neverjeten podatek.