Velik uspeh slovenskih odbojkaric

Odbojka 3. Sep 202218:10 0 komentarjev
Foto: Slovenska odbojkarska zveza

Slovenske odbojkarice so se tretjič v zgodovini uvrstile na evropsko prvenstvo. To jim je uspelo že dva kroga pred koncem kvalifikacij, potem ko so v Bakuju še četrtič zmagale. Azerbajdžan so po odlični predstavi premagale s 3:1 (11, -19, 18, 21).

Tekma je sicer imela kar nekaj preobratov. Prvi niz so Slovenke dobile gladko, zanesljivo vodile tudi na začetku drugega, ki pa so ga na koncu izgubile. Potem ko so dobile tudi tretjega, je v četrtem kazalo, da bo potreben še peti niz, a ob koncu so varovanke Marca Bonitte povsem nadigrale tekmice in prišle do zmage, s tem pa ostale pri stoodstotnem izkupičku.

Prav vse Slovenke si zaslužijo pohvale, Lorena Lorber Fijok je bila najboljša serverka tekme, Saša Planinšec je bila odlična v bloku, Mija Šiftar in Eva Zatković sta bili učinkoviti v napadu, Anja Mazej je blestela na mestu libera, nekaj pomembnih točk je dosegla tudi Mirta Velikonja Grbac, seveda pa dobra igre ne bi bila možna brez podajalke Eve Pogačar.

Azerbajdžan: Ruban 9, Alijeva 13, Abdulazimova 9, Karčenko 1, Kondratjeva, Bašnakova 1, Mertsalova, Imanova 1, Besman 2, Karimova, Ališanova, Alijeva, Stepanenko 11, Kiriljuk 9. Selektor: Eldar Jusubov.

Slovenija: Mazej, Pogačar, Eržen 1, Zatkovič 18, Šiftar 18, Najdič, Velikonja Grbac 8, Pucelj, Boisa, Grubišič Čabo, Lorber Fijok 17, Planinšec 15, Milošič K. Selektor: Marco Bonitta.

Naslednjo tekmo bodo Slovenke odigrale v sredo, 7. septembra, ko bodo gostile Azerbajdžan, tekma bo tako bolj pomembna za gostje, ki do današnje tekme na treh obračunih niso izgubile niti niza.

Kvalifikacije za EuroVolley 2023, 4. krog:

Sobota, 3. krog:
Azerbajdžan – Slovenija 1:3 (-11, 19, -18, -21)
Gruzija – Avstrija 0:3 (-17, -18, -18)

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!