Slovenci ostali brez olimpijskega nastopa

Odbojka 20. Maj 202420:21 0 komentarjev
Foto: CEV

Slovenski odbojkarji na mivki Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak ter Danijel Pokeršnik in Klemen Šen so v finalu kvalifikacij za olimpijske igre, ki jih je gostil Hamburg, izgubili z gostitelji Nemci in tako ostajajo brez olimpijskega nastopa.

#related-news_0

Slovenski odbojkarji na mivki so po dobrih predstavah v prvem delu turnirja, ko so najprej sicer izgubili z Anglijo, nato pa po vrsti premagali Ciper, Luksemburg in v polfinalu še Estonijo, zaigrali v finalu drugega kroga pokala narodov v Hamburgu.

Nasproti so jim stali favorizirani Nemci, na čelu s peto dvojico s svetovne lestvice, Nilsom Ehlersom in Clemensom Wicklerjem. Na peščeno podlago sta prva stopila Zemljak in Jan Pokeršnik, ki sta igrala na visoki ravni in z 21:18 dobila uvodni niz obračuna z Lukasom Pfretzschnerjem in Svenom Winterjem.

A v nadaljevanju sta tekmeca pripravila preobrat, drugi niz dobila z 21:14 in bila boljša tudi v tretjem nizu, v katerem sta zmagala s 15:9.

Na drugi tekmi sta se Šen in Danijel Pokeršnik srečala z že omenjenima Ehlersom in Wicklerjem ter se jima v prvem nizu dobro upirala, a na koncu vseeno izgubila s 16:21.

V drugem nizu pa je kakovost nemške zasedbe še posebej prišla do izraza, slavila je namreč prepričljivo, z 21:9 in si zagotovila zmago ter uvrstitev v junijski finale, s katerega si bo najboljša reprezentanca priigrala olimpijsko vozovnico.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!