Tesen poraz Slovenije v Beogradu, selektor zadovoljen

Odbojka 24. Maj 202222:28 > 22:30
Delite:
Alen Pajenk
Izkušeni Alen Pajenk je začel v prvi postavi Slovenije. Foto: Matic Eržen

Slovenski odbojkarji na prvi pripravljani tekmi v Beogradu po petih nizih morali priznati premoč srbskim odbojkarjem.

Slovenski selektor Mark Lebedew je obračun začel v postavi Alen Pajenk, Uroš Planinšič, Mitja Gasparini, Žiga Štern, Matic Videčnik, Rok Možič, na mesto libera pa je celotno srečanje odigral Jani Kovačič.

Čeprav so Slovenci praktično vodili celoten niz, tudi z 22:20, so domačini po preobratu slavili s 25:23. Drugi niz, ki ga je Lebedew odigral z enako postavo kot prvega, so gladko dobili slovenski odbojkarji s 25:19.

V tretjem smo kljub visokemu vodstvu Slovencev spet videli dramo. Četa avstralskega strokovnjaka na slovenski klopi je vodila že s 24:21, a so Srbi uspeli izenačiti na 24:24, k sreči pa je nato v napadu zadel povratnik v reprezentanci Danijel Koncilja, v naslednjem napadu pa so domačini žogo poslali v avt (26:24).

Rok Možič je igral le prva dva niza.

Reprezentanti, ki niso potovali v Beograd – ostali na treningu v Ljubljani:

Tine Urnaut, Tonček Štern, Dejan Vinčić, Jan Kozamernik, Jure Okroglič, Janž Janez Kržič in Gregor Ropret

Tudi v petem nizu blizu zmage

Slovenci so povedli z 2:1 v nizih, a Srbi so strnili vrste in izenačili na 2:2 (25:22), nato pa dobili še peti niz s 15:12.

Četa Lebedewa je bila sicer v dobrem položaju, vodila je z 11:10, nato pa se je spet ustavilo. V napadu in na servisu je blestel Nikola Meljanac in obračun obrnil v prid Srbije.

“Lahko rečem, da sem zadovoljen z večino tekme. Prvi niz bi morali dobiti, a zgrešili smo nekaj zicerjev, a to je normalno za ta sklop priprav, veliko fantov je novih, niso igrali skupaj. A kljub temu, da sem igral z 12 različnimi igralci, menim, da smo držali dober ritem, zato sem kljub porazu zadovoljen,” je po prvi tekmi Beogradu povedal slovenski selektor.

Foto: SK

Pri Srbih Meljanac, pri Slovencih Štern

Pri Srbih sta bila najbolj učinkovita Meljanac s 16 točkami in Miran Kujundžić (15), 11 jih je dodal še bloker ACH Volleyja Nemanja Mašulović.

Pri Slovencih je bil daleč najboljši Žiga Štern s 17 točkami, devet jih je dveh nizih dosegel Rok Možič, ravno tako mladi Nik Mujanović, ki je uspešno zamenjal Mitjo Gasparinija, po osem pa Črt Bošnjak in Danijel Koncilja.

V sredo bo na sporedu še en obračun, ki se bo začel ob 17.25.

Komentari

Vaš komentar