Sašo Štalekar kralj Aten

Odbojka 20. Feb 20229:58 > 10:07
Sašo Štalekar (št. 20) je na večnem derbiju Olympiacosu primazal kar pet blokov. Foto: CEV

V velikem atenskem derbiju je Sašo Štalekar s Panathinaikosom v razprodani dvorani Maroussi s 3:1 ugnal mestnega tekmeca Olympiacos, za katerega igra njegov reprezentančni kolega Alen Pajenk, ekipo Pirejčanov pa vodi nekdanji slovenski selektor Alberto Giuliani.

V zadnjem 14. krogu rednega dela grškega prvenstva je bilo vse v znamenju atenskega derbija, ki ga je na koncu brez težav dobil Panathinaikos. Prvi niz so Sašo Štalekar in soigralci dobili s kar 25:14, drugega 25:21, v tretjem so malce popustili in Pirejčanom dovolili, da ostanejo v igri, a v četrtem so domači spet pokazali več in tekmo obrnili sebi v prid.

Kar 214 cm visoki slovenski bloker je k zmagi prispeval devet točk. Štiri s stoodstotnim napadom, še pet pa z blokom. Pajenk se je na drugi strani ustavil pri osmih. Mariborčan je tri točke dosegel v napadu (3/10), tri v bloku in dve z asom.

Kljub zmagi so zeleni redni del končali na drugem mestu. Zaostali so štiri točke za Paokom, Olympiacos pa je imel na koncu enako število točk kot Foinikas Syros Žige Šterna. Štern in soigralci so za konec prvega dela ugnali (3:1) Kifisio. Slovenski reprezentant je dosegel 10 točk.

Lestvica grškega prvenstva:

Standings provided by SofaScore LiveScore