Oranžno opozorilo za Slovence, ki so se po maratonu rešili (VIDEO)

Odbojka 22. Maj 202418:45 > 21:44 1 komentar

Slovenska odbojkarska reprezentanca z zmago začela ligo narodov. Na turnirju v Antalyi v Turčiji je po pravem maratonu - obračun je trajal skoraj tri ure - s 3:2 v nizih ugnala Nizozemce. Tulipani so že vodili z 2:1 v nizih in bili na pragu zmage, a se Slovenci niso predali in po petih nizih strli oranžni oreh.

Slovenci so pred tekmo z Nizozemsko napovedali težko tekmo, a da bo tako, ni pričakoval nihče. Tulipani so na krilih sijajnega Nimirja Abdel Aziza, ki je dosegel kar 31 točk, namučili favorizirano Slovenijo, ki se je na koncu vseeno rešila in prišla do prve zmage v letošnji ligi narodov, ki jih ohranja trdno na mestih, ki vodijo na olimpijske igre. Pri Slovencih sta bila na prvi tekmi v Antalyi najboljša Tonček Štern in Klemen Čebulj z 21 točkami.

Slovence že v četrtek čaka obračun s Francijo, po dnevu počitka pa se bodo v soboto in nedeljo v Turčiji udarili še z neugodnima neugodni ekipama Kanade in Poljske.

Vse tekme preostale tekme v Antalyi bodo Slovenci igrali že ob 13. uri. Ogledali se jih boste na kanalih Sportkluba.

Igrali za biti ali ne biti

Po izgubljenem tretjem nizu so se Slovenci reševali v četrtem. Po 5:5 so jezni Slovenci dali v višjo prestavo in pobegnili na neulovljivo prednost. Povedli so s kar 16:8, visoka prednost pa jih je uspavala, kar so Nizozemci izkoristili in ublažili visok zaostanek, vseeno pa slovenska zmaga v četrtem nizu ni bila nikoli ogrožena. Tekma se je nato odločala v petem nizu. Gledali smo pravo srhljivko, na koncu pa je za slovensko slavje po skoraj treh urah igre poskrbel Tonček Štern, ki je dosegel as za 27:25 in zmago s 3:2 v nizih.

Najlepše akcije četrtega niza:

Slovenci zatajili v tretjem nizu

Po super zaključku drugega niza smo pričakovali, da bodo slovenski odbojkarji nadaljevati v visokem ritmu, a se to ni zgodilo. Po vodstvu s 5:4 so fantje v oranžnih dresih prevzeli pobudo in pobegnili četi Gheorgheja Cretuja ter prišli do drugega niza. V ekipi oranžnih dresov je blestel Nimir Abdel Aziz, ki je v prvih treh nizih dosegel kar 23 točk.

Najlepše točke v tretjem nizu:

Vrnitev po izgubljenem položaju

Slovenci so po izgubljenem prvem nizu katastrofalno vstopili v drugega. Tulipani so povedli s 5:1, vodili tudi 13:7, ko so se slovenski odbojkarji vseeno prebudili in vstali od mrtvih. Slovenci so dosegli kar šest zaporednih točk, Nizozemcem so težave povzročali servisi Jana Kozamernika, svoje pa je v odločilnih trenutkih dodal Klemen Čebulj. Nizozemci so sicer vodili z 21:19, a izkušeni Slovenci so brez težav odgovorili in do konca niza Nizozemcem dovolili le še točko (25:22).

Najlepše akcije v drugem nizu:

Slovenci zapravili svoje priložnosti

Slovenci so se dvoboja z Nizozemsko lotili s pričakovano postavo – kapetan Urnaut, Čebulj, Kozamernik, Pajenk, T. Štern, Ropret, Kovačič – in začeli po pričakovanjih. Na krilih Šterna so si priigrali prednost štirih točk (5:1) in korak ali dva pred Nizozemci držali do 20. točke, nato pa popustili in tulipanom dopustili, da s serijo štirih zaporednih točk povedejo s 23:21. Slovenci so se po minuti odmora pobrali in imeli pet zaključnih žog za zmago, a jih niso izkoristili. Prvi niz se je močno podaljšal, srečnejši pa so bili na koncu Nizozemci, ki so prvi niz po napaki slovenskega kapetana v napadu dobili s 33:31.

Najlepše akcije v prvem nizu:

Slovenska reprezentanca v Antalyi:

Podajalca: Gregor Ropret, Dejan Vinčić

Korektorja: Tonček Štern, Nik Mujanović

Sprejemalci: Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Žiga Štern, Rok Bračko

Blokerji: Jan Kozamernik, Alen Pajenk, Sašo Štalekar, Janž Janez Kržič

Prosta igralca: Jani Kovačič, Urban Toman

Liga narodov 2024, turnir v Antalyi:

Sreda, 22. maj:
Nizozemska – Slovenija 2:3 (31, -22, 20, -21, -25)
ZDA – Poljska 0:3 (-22, -15, -24)

Torek, 21. maj:
Bolgarija – Francija 0:3
Turčija – Kanada 1:3

Lestvica:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje