Rok Možič junak obračuna za biti ali ne biti

Odbojka 27. Feb 20227:16 > 9:26 0 komentarjev
Rok Možič je bil nerešljiva uganka za Ravenno. Foto: Verona Volley

Verona je v pomembnem obračunu za obstanek v najmočnejši italijanski ligi svoje delo opravila z odliko. Junak zmage nad Ravenno je bil 20-letni Rok Možič, ki je bil po tekmi izbran tudi za najboljšega igralca (MVP).

Verona se je po dveh zaporednih porazih (Vibo, Modena) znašla v težkem položaju v boju za obstanek, zato je moral v gosteh nujno premagati zadnje Ravenno. In jo je, svoje delo je opravila z odliko.

Verončani so brez težav dobili prva dva niza, domači, ki se poslavljajo v drugo ligo, so zapretili v tretjem in v podaljšani igri z zmago s 26:24 malce zapletli tekmo. A ne za dolgo, gostje so v četrtem nizu spet pokazali pravi obraz in na tekmi, ki so jo morali dobiti, zdržali velik pritisk in se z novimi tremi točkami povzpeli na osmo mesto.

Vrhunci s tekme med Ravenno in Verono:

Najboljši strelci italijanskega prvenstva:

1. Rok Možič (Verona) 21 tekem – 425 točk (povprečje: 20,2 točke na tekmo)
2. Nimir Abdel Aziz (Modena) 20 tekem – 390 točk
3. Wilfredo Leon (Perugia) 21 tekem – 384 točk

Odličen v napadu, brez napak tudi na sprejemu

Prvo ime obračuna je bil ponovno slovenski čudežni deček Rok Možič, ki je z odličnim odstotkom v napadu (59%) dosegel 23 točk, eno pa je dosegel še z blokom. Tudi na sprejemu ni naredil nobene napake, zato je bil na koncu izbran za najboljšega posameznika tekme.

Odlično tekmo je imel tudi danski korektor Kyed Mads Jensen, ki je še drugič zapored presegel mejo 20 točk (21). Danec je dosegel kar štiri ase in blok, 16 točk pa je dosegel v napadu.

Foto: Verona Volley

Še dve tekmi

Verona kljub zmagi še vedno ni povsem varna pred izpadom, v nižjo ligo se namreč selita najslabši dve ekipi, zato bo morala na zadnjih dveh tekmah rednega dela osvojiti še kakšno točko.

V predzadnjem krogu jo čaka gostovanje pri Piacenzi Tončka Šterna, v zadnjem pa doma gosti odlično Monzo.

V primeru dveh suverenih zmag bi se lahko Verončani zavihteli celo v končnico, a na roke bi jim morali iti tudi preostali rezultati.

Vrhunci Roka Možiča na tekmi z Ravenno

Lestvica italijanske lige:

#social-embed_1

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!