Rok Možič junak Verone, ki se ji obetajo lepši časi (VIDEO)

Odbojka 11. Dec 202316:15 0 komentarjev

Verona je v 9. krogu italijanskega prvenstva zabeležila šele tretjo zmago. Po treh zaporednih porazih so po petih nizih (3:2) strli odlični Milano ter s tem malce utišali vse glasnejše kritike. Junak tekme je bil kapetan ekipe Rok Možič, ki je dosegel 21 točk, največ na tekmi.

Milančani so v Verono prišli kot favoriti. Kako tudi ne, Verončani so bili v zadnjih tednih v mizerni formi, a nedeljska tekma je vendarle pokazala, da še niso rekli zadnje in da je še čas, da se rezultatska krivulja močno popravi. Kljub temu, da so zaostajali z 0:1 in 1:2 v nizih, se niso predali in na koncu na krilih navijačev po petih nizih prišli do tretje zmage v sezoni.

Kapetan kapetansko in darilo z neba: vrnitev orla

Junak tekma je bil slovenski reprezentant Rok Možič, ki je dosegel kar 21 točk. V napadu je bil ob visokem bloku Milančanov 50-odstotno uspešen. Iz 32 napadov je dosegel 16 točk, dodal pa je še dva asa in tri bloke.

Ob zmagi je navijače Verone razveselila tudi vrnitev malijskega orla Noumoryja Keitaja, ki se je na začetku sezone ubadal s poškodbo. Kako pomemben je za ekipo, je pokazala tudi nedeljska tekma. V nekaj minutah je dosegel sedem točk in bil na koncu eden odločilnih mož, da je zmaga ostala doma. V napadu je osem žog pretopil v točko, eno pa je dodal še z blokom ter si prislužil naziv MVP.

Najlepše akcije Roka Možiča:

Prvi poraz Kozamernika in nova točka Mujanovića

V nedeljo so prvič brez zmage ostali odbojkarji Trentina, ki je na mino naleteli pri Modeni.

Jan Kozamernik pri porazu dosegel sedem točk – štiri v napadu in tri v bloku. Nik Mujanović je z Monzo dočakal prvo zmago. Tako kot prejšnji konec tedna je slovenski korektor dosegel eno točko. Edini napad, ki mu ga je namenil Fernando Kreling, je tudi izkoristil. Dvakrat je tudi serviral.

Četrti slovenski predstavnik Gregor Ropret se je minuli konec tedna mudil v Indiji, kjer s Perugio ubranil naslov svetovnih klubskih prvakov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!