Rokave zavihali tudi slovenski odbojkarji

Odbojka 14. Maj 202116:35 > 17:06
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je v celotni sestavi odzvala vabilu na cepljenje proti Covid-19. (Foto: OZS)

Cepljenju proti koronavirusu se je danes odzvala tudi slovenska moška odbojkarska reprezentanca, ki se v teh dneh pripravlja na svoj premierni nastop v ligi narodov.

Moška izbrana vrsta se v zadnjih dneh intenzivno pripravlja na premierni nastop v elitni ligi narodov. Prvič bo v tem tekmovanju nastopila že čez 14 dni, med pripravami pa je celotna reprezentanca opravila tudi cepljenje proti covid-19.

Mislim, da je prav, da se cepimo v čim večjem številu in tako začnemo ustavljati epidemijo, obenem pa upam, da čim prej pridemo iz te situacije, v kateri smo,” poudarja sprejemalec Klemen Čebulj, ki je spregovoril tudi o tem, kako je epidemija vplivala na športnike. “Vsekakor smo zelo pogrešali gledalce, podporo s tribun, moram pa izpostaviti tudi svobodo gibanja in treniranja,” dogodke zadnjega leta opisuje Čebulj.

Kot so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije, bo današnje cepljenje proti Covid-19 reprezentantom omogočilo, da v miru opravijo zaključne priprave na pomembno tekmovanje, ki se bo za njih začelo 28. maja v Riminiju, kjer bodo zaradi strogih varnostnih protokolov v mehurčku in tudi redno testirani. Toda že v nadaljevanju reprezentančne sezone jih čakajo še nove preizkušnje, prav tako pa potem v klubih, zato je zaščita pred virusom zelo pomembna.

Po cepljenju tudi kakšno testiranje manj

“Da smo cepljeni, nam bo dalo dodatno varnost in tudi svobodo, pomembno je tudi zaradi potovanj, saj jih opravimo res veliko. V zadnjem letu sem v Italiji opravil okrog 80 testiranj na novi koronavirus, s tem, ko sem cepljen, kakega od teh testov zdaj ne bo več treba opraviti,” pravi kapetan slovenske reprezentance Tine Urnaut.

Slovenski odbojkarski reprezentanti so bili cepljeni v ljubljanskem kliničnem centru, s cepivom Jansen, ki jim omogoča, da bodo zaščiteni že do začetka lige narodov v Riminiju. Za njimi je že napornih 14 dni priprav, po prostem koncu tedna pa se bodo v ponedeljek znova zbrali v Ljubljani in opravili zaključne priprave na prvi vrhunec sezone.

Komentari

Vaš komentar