Še peti poraz Slovenk v Lodžu (VIDEO)

Odbojka 22. Sep 202316:16 0 komentarjev
Slovenija Tajska odbojka
Foto: VolleyballWorld

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca tudi po peti tekmi kvalifikacijskega turnirja za nastop na olimpijskih igrah v Lodžu ostaja brez zmage. Peta reprezentanca, ki jo je ugnala, je Tajska, ki je bila boljša s 3:0 (21, 23, 18). Za Tajke je to druga zmaga na turnirju, pred tem so premagale tudi Poljsko.

Slovenke tudi po peti tekmi kvalifikacijskega turnirja za nastop na olimpijskih igrah v Lodžu ostaja brez zmage. Peta reprezentanca, ki jo je ugnala, je Tajska, ki je bila boljša s 3:0. Za Tajke je to druga zmaga na turnirju, pred tem so premagale tudi Poljsko.

Slovenske odbojkarice so bile v prvih dveh nizih enakovredne tekmice, z boljšo končnico bi si lahko v njih priigrale boljše izhodišče za nadaljevanje. Še posebno to velja za drugi niz, v katerem so vodile z 22:20, toda do konca niza osvojile le še točko. V tretjem nizu pa so prej popustile in niso bile konkurenčne.

“Žal smo izgubile z 0:3. Mislim, da je to ekipa, ki igra zelo posebno odbojko, na katero nismo bile najbolje pripravljene. So nizka ekipa, a so zelo hitre v svoji igri. Mislim, da so nas malo presenetile in na koncu se je to odrazilo na rezultatu. Prva dva niza smo bile blizu zmagi, a na koncu so odločile malenkosti,” je po tekmi dejala slovenska korektorica Eva Zatković.

“Ne glede na to, da smo izgubile z 0:3, mislim, da smo bile tekmicam v prvih dveh nizih zelo konkurenčne. Mislim, da smo se bori v tretjem nizu na koncu popustile. A do takrat smo se zares borile in jih skušale zaustaviti, ker so zelo močna ekipa. Igrajo res hitro igro in mislim, da smo jim dobro odgovarjale na njihove napade. Jutri nas čaka tekma proti Kolumbiji. Mislim, da se moramo držati tega, kar se bomo dogovorili in se koncentrirati predvsem na nas in odigrati svojo igro,” pa je dogodke na tekmi povzela Šiftar.

Z 19 točkami je bila v slovenski vrsti najučinkovitejša Mija Šiftar, Saša Planinšec se je izkazala s petimi bloki.

V soboto se bodo Slovenke merile s Kolumbijkami, v nedeljo pa bo zadnji tekmec Južna Koreja.

* Atlas Arena Lodž, gledalcev 300, sodnika: Hatab (Egipt), Ivanov (Bolgarija).
* Tajska: Srithong 14 (1 blok), Pannoy, Guedpard 1 (1 as), Nuekjang 5 (3 bloke), Bamrungsuk 5 (1 blok), Tomkom, Kokram 1, Janthawisut, Kongyot 14, Moksri 13, Sooksod, Thanapan, Nahuanong, Bundasak.
* Slovenija: Mlakar 7, Pogačar, Pucelj 3, Lorber Fijok 5 (1 as), Zatković 7, Šiftar 19 (2 bloka), Najdič, Velikonja Grbac 3, Milošič 4 (2 asa), Mazej, Planinšec 7 (5 blokov), Kukman, Banko, Ramić.