Škandal v Italiji, Travica se brani: Absolutno nisem rasist

Odbojka 15. Apr 202217:27 > 17:31 0 komentarjev
Dragan Travica se je odzval na vse očitke. Foto: Guliverimage

Na prvi polfinalni tekmi italijanskega prvenstva, v katerem nastopa tudi slovenski mladi as Rok Možič, med Perugio in Modeno je bilo zelo vroče. Šlo je celo tako daleč, da je po tekmi prišlo do pretepa.

Že med obračunom, ki so ga presenetljivo dobili gostje iz Modene (3:1), je zavrelo na relaciji med zvezdnikom Modene Yoandyjem Lealom in izkušenim italijanskim podajalcem Draganom Travico. Izmenjala sta si nekaj grdih pogledov in besed, a nihče ni slutil, da se bo Kubancu z brazilskim potnim listom po tekmi povsem strgal film in napadal domače odbojkarje.

Leal je planil proti Travici in celo brcnil enega izmed igralcev Perugie, nato so skočili vsi prisotni in Kubanca pospremili v slačilnico, kjer so se stvari umirile.

Leal bo počival štiri tekme, denarna kazen za Perugio

Leala je italijanska disciplinska komisija kaznovala s štirimi tekmami prepovedi igranja, Perugia pa je zaradi bila zaradi neprimernega obnašanja navijačev, ki so proti Kubanci vrgli nekaj predmetov in mu namenili nekaj grdih besed, kaznovana s 380 evri.

Po kazni se je oglasil prvi zvezdnik Modene Earvin Ngapeth, ki je italijanskega podajalca obtožil rasizma ter pozval italijansko ligo, naj primerno reagira, Travica po vseh obtožbah in grožnjah tudi ni ostal tiho in zagrozil, da bodo, če bo treba, zadevo rešili na igrišču.

Šlo je za običajen prepir, nato pa “nogomet”

“V teh časih je treba biti zelo previden, ko govoriš o rasizmu. Vse, kar se govori, ni resnično. Med mano in Lealom je prišlo do običajnega prepira, drug drugemu sva rekla kreten, a nič več kot to. Po tekmi sem mislil, da želi razjasniti nekaj stvari, a namesto tega smo videli nogomet. Vse odtlej se govori o izmišljeni zgodbi, pišejo mi, da sem rasist, da moram umreti, … absurdne stvari. Absolutno nisem rasist. Vse skupaj diskreditira moje, najbrž z namenom, da se upraviči igranje nogometa. Če hitro vse skupaj ne bo razjasnjeno, tako kot mora biti, bom sprožil sodni postopek. Šport je ena stvar, nasilje in rasizem pa sta nevarni stvari,” je na Instagramu zapisal 35-letni italijanski odbojkar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!